Objavljeni preliminarni rezultati prvog dijela maturskog i stručnog ispita

Ispitni centar je objavio danas preliminarne rezultate maturskog/ stručnog ispita za Crnogorski-srpski, bosanski, hrvatski jezik i književnost i Albanski jezik i književnost. Kako se ističe u saopštenju Inspitnog centra, kandidati imaju pravo na uvid u test i prigovor ukoliko nijesu zadovoljni preliminarnim rezultatima.

“Uvid se najavljuje isključivo preko škole danas, a škola dostavlja podatke Ispitnom centru do 19 časova. Uvid se organizuje u Ispitnom centru sjutra, a vrijeme trajanja uvida je od 8 do 14 časova”, naveli su iz Ispitnog centra.

Maturanti iz škola sa juga mogu pogledati testove od 8 do 10, sa sjevera od 10 do 12, a iz centralnu regiju od 12 do 14 časova. Uvid nije uslov za podnošenje prigovora. Kandidati podnose prigovor na ocjenu školi, sjutra do 15 časova.

Škola, kako su pojasnili, objedinjene prigovore i prosljeđuje ih Ispitnom centru, istog dana do 19 časova. “Odgovori na prigovore i objava konačnih rezultata biće 3. juna, kada će biti organizovana zajednička konferencija za medije Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija i Ispitnog centra”, najavili su iz Ispitnog centra.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply