U humanitarnoj akciji 31 dijete opremljeno za polumatursko veče

Završena je humanitarna akcija Zajedno za polumaturante koju je Udruženje Roditelji pokrenulo početkom aprila, kako bi pomogli porodicama da opreme djecu za proslavu svečane noći. U akciju su se uključila 34 butika, fizersko-kozmetička salona, radionice nakita i pojedinci, koji su obezbijedili da se za polumatursko veče spremi 31 dijete iz Podgorice.

Udruženje Roditelji, u okviru projekta “Podrži me da naučim“koje podržava Ministarstvo ljudskih i manjinskih prava, od januara pruža kontinuiranu mentorsku podršku djeci završnih razreda u dijelu pripreme za polaganje eksternih polumaturskih ispita. 

“Ova akcija je još jedan način da ih osnažimo i podstaknemo da nastave obrazovanje, i prenesemo poruku da je obrazovanje temelj ulaganja i da sva djeca u toj  oblasti moraju imate jednake mogućnosti i šanse,” poručuje Marko Vujisić iz Udruženja Roditelji.

Akciju Zajedno za polumaturante su pomogli butici: Moda M, Ljubav  i moda, Ženska garderoba Viktorija i Try and Buy. Osim njih, ovu incijaticu su podržali modni kreatori Lazar Ilić, Boris Ćalić, Nada Kadović Koljenšić i Ivana Murišić. Butik obuće Bisa takođe nas je obradovao vrijednom donacijom, kroz koju je nekoliko djece dobilo obuću. Da djevojčice budu lijepo našminkane pobrinuli su se: Make up studio Stassa, Beauty Look by Edona, make up Diamond E, salon Dodir ljepote i kozmetički salon Gracia, kao i nekoliko pojedinaca koji su željeli ostati anonimni.  Za svečane frizure naših polumaturanata bili su zaslužni frizerski saloni : Better Look, Hair Vision JK, Beauty Box by Eki , frizerski salon Miki Agić, Ilija Barber i frizer Ivan Vukčević.

Osim njih, više građana i građanki podržalo je ovu humanitarnu akciju, ali su željeli da ostanu anonimni.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply