Učenicima OŠ “Vlado Milić” otkazano polumatursko veče

Foto: Pobjeda

Učenicima podgoričke OŠ “Vlado Milić” otkazano je polumatursko veče nakon incidenta u kojem je tokom bakljade zapaljen krov školskog objekta. To je  saopštila direktorica te obrazovne ustanove Ivana Milić. Napomenula je da je odluku o tome donijela ona, a učenicima tek prijete sankcije za teži prekršaj.

Gostujući u Bojama jutra na TV Vijesti, Milić je kazala da je krov izgorio iznad samo jednog kabineta i da je ostatak škole spreman za izvođenje nastave

Direktorica škole je navela da je oko 40-ak učenika u petak imalo baklje, a da ih je nekoliko bacilo na krov škole što je izazvalo požar.

“Ministarstvo je istog dana angažovalo arhitektu koji će uraditi projekat sanacije i utvrditi štetu. Trenutna gruba procjena je 35.000 eura. Ministarstvo će to sanirati, a ko će platiti štetu to će utvrditi Tužilaštvo. Radovi na sanaciji još nisu počeli, jer to ne možemo sami, već se sve mora odraditi uz određene procedure”, rekla je Milić.

Prema njenim, riječima sliučan incident, ali uz manju štetu dogodio se u istoj školi i 2018. godine, kada ona nije bila na funkciji direktorice.

Izvor: TV Vijesti

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply