Elektronski upis u vrtiće počinje 23. maja

Elektronski upis djece u javne i privatne predškolske ustanove za školsku 2024/25. godinu počinje 23. maja i trajaće do 15. juna, saopšteno je na sastanku predstavnika Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija i predškolskih ustanova. Detalji upisa biće objavljeni narednih dana.

Na sastanku, kojem su prisustvovale v. d. direktorice Direktorata za cjeloživotno učenje, Jasna Jovanović, načelnica Direkcije za unapređenje kvaliteta predškolskog i osnovnog obrazovanja, Vesna Pejović, diretrorica JPU „Ljubica Popović“, Vesna Nikolić i direktorica JPU „Vukosava Ivanović-Mašanović“, Ivana Milenković, bilo je riječi o izazovima sa kojima se suočavaju najbrojnije predškolske ustanove uoči predstojećeg upisa.

“Iako je, kroz izgradnju novih vrtića napravljen korak ka rasterećenju kapaciteta, nedovoljno prostora je još uvijek jedan od najvećih izazova javnih predškolskih ustanova, naročito u Podgorici i na primorju”, navodi se u saopštenju.

Predstavnice Ministarstva su navele da u tom resoru aktivno rade na poboljšanju uslova boravka u vrtićima i pronalaženju rješenja za proširenje kapaciteta prebukiranih predškolskih ustanova, kako bi se stvorili uslovi da se vaspitno-obrazovni proces odvija nesmetano i kvalitetno.

One su ukazale na posvećenost Ministarstva stvaranju boljih uslova za boravak djece, kroz nabavku novog namještaja koji će dočekati mališane već od naredne školske godine. 

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply