Sajam didaktičkih igračaka do petka u vrtiću Suncokrili

Javna predškolska ustanova “Ljubica Popović” organizuje Sajam didaktičkih igračaka/ materijala u okviru Centra izvrsnosti, od danas do petka, 26. aprila. Tom prilikom, u Vaspitnoj jedinici Suncokrili izložena su inovativna rješenja didaktičkih igračaka/ materijala, koje su kreirali vaspitači iz predškolskih ustanova širom Crne Gore.

Kako su saopštili iz JPU “Ljubica Popović”, ova ustanova je raspisala konkurs za najbolju, najkreativniju didaktičku igračku/materijal koji može poslužiti za usvajanje matematičkih pojmova kroz fizičke aktivnosti. Pravo učešća imali su vaspitači i vrtići, državni i privatni iz Crne Gore, a radovi su pristizali do 19. aprila. “Stručni žiri, u kojem su univerzitetski profesori, nadzornici iz Zavoda za školstvo i Ministarstva prosvjete,  nauke i inovacija će u petak, 26. aprila izabrati najkreativnije inovativno rješenje.

Veoma smo zadovoljni bogatstvom igračaka i materijala koji su pristigli i smatramo da su zaista vaspitači iz svih vrtića učesnika konkursa pomjerili ljestvicu kad je u pitanju funkcionalnost i kreativnost igračke kao sredstva učenja. Mogu da im pozavide i kreatori fabričkih didaktičkih igračaka”, ističu iz JPU “Ljubica Popović”.

Napominju da se veoam vodilo računa da te igračke budu djeci primamljive, inovativne , multifunkcionalne i izdržljive,  kako bi im mogle duže poslužiti.

“Ovim sajmom željeli smo podstaći vaspitače da budu kreativniji u pristupu rada, ali i prikazati široj javnosti samo dio onoga što je redovan dio u svakodnevnom procesu vaspitno- obrazovnog rada svakog vrtića.  Što se konkretno naše ustanove tiče, produkti su nastajali tokom cijele godine, a u okviru projekta Centar izvrsnosti, gdje nam je bila namjera da unaprijedimo svoj rad u oblasti usvajanja početnih  matematičkih pojmova uz veću fizičku angažovanost djece. Metode i oblici rada koji su vaspitači osmišljavali kako bi ostvarili ciljeve dali su izuzetne rezultate”, kazali sui z JPU “Ljubica Popović”.

Do sad je razmijenjena praksa u okviru njihovih  11 vaspitnih jedinica kroz seminar koji je realizovan u decembru 2023.godine.

Ovaj sajam je još jedan oblik razmjene prakse, sad sa ostalim ustanovama, a za jun mjesec planiran je seminar za sve ostale vaspitače iz Crnd Gore, a u realizaciji vaspitača iz JPU” Ljubica Popović “.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply