Video konkurs za učenike osnovnih škola: #MojGrad na putu ka EU

Ministarstvo evropskih poslova raspisalo je konkurs za učenike/ce osnovnih škola, koji se tradicionalno organizuje povodom Dana Evrope uz finansijsku podršku Evropske unije kroz projekat EU4ME, a u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, nauke i inovacija.

Ove godine, kako je saopšteno iz Ministarstva evropskih psolova, biće organizovan online video konkurs pod nazivom #MojGrad na putu ka EU, namijenjen učenicima/ama sedmog I osmog razreda. Djeca koja su zainteresovana treba da naprave i na svom Instagram/Facebook profilu objave reel, u kojem će predstaviti grad u kojem žive.

To mogu uraditi tako što će na zanimljiv, originalan i kreativan način predstaviti prirodne ljepote, bogatu kulturu i inspirativne ljude svog grada, kao i dinamične promjene i dešavanja koja oblikuju njegov put ka EU.

Konkurs traje do 3. maja, nakon čega će svečana dodjela nagrada biti organizovana u Podgorici. Stručni žiri odabraće tri najbolja reel-a, koja će biti nagrađena mobilnim telefonima. Pored kreativnosti i orginalnosti, jedan od kriterijuma biće i broj lajkova koji je reel ostvario tokom trajanja konkursa.

Uslovi za učešće:

– Napraviti i objaviti reel na svom Instagramu ili Facebook profilu, uz prateći tekst (caption)

– Reel može trajati maksimum 90 sekundi

– Tagovati (pomenuti) zvanični Instagram/Facebook profil Ministarstva evropskih poslova i projekta EU4ME @me4eu

– Link objavljenog reela i osnovne podatke (ime, prezime, razred, škola, mjesto, broj telefona) potrebno je poslati na e-mail [email protected] sa nazivom: Za konkurs #MojGrad na putu ka EU

Potrebno je ispuniti sva četiri koraka kako bi učestovali u takmičenju. Pored video snimaka, poželjno je, ali ne i obavezno, da reel sadrži i voice over (narativni dio) i titlove.

Dodatne informacije zainteresovani učesnici konkursa mogu dobiti ako kontaktiraju Jelenu Kulidžan na [email protected].

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply