Danas u Budvi psihološka tribina “Uloga roditelja u odgoju djeteta”

U sali Skupštine opštine Budva danas u 18 časova biće organizovana psihološka tribina “Uloga roditelja u odgoju djeteta”.

Ulaz je besplatan za sve građane, a na tribini kao predavači učestvuju neuropsihijatrica dr Marina Roganović, psihološkinja i psihoterapetkinja Maruška Drašković, koordinatorka SOS roditeljske linije i voditeljka programa Brižne porodice za roditelje i tinejdžere Udruženja Roditelji Lepa Žunjić i psihološkinja i psihoterapeutkinja Tatjana Mitrović.

Ova tema, kako poručuju organizatori iz NVO Sačuvajmo život, od ključne je važnosti jer roditelji imaju direktan uticaj na formiranje djetetove ličnosti, emocionalnog razvoja i socijalnih vještina.

Stručnjaci iz područja psihologije, psihijatrije i socijalnog rada daće dublji uvid u važnost različitih aspekata roditeljstva, kao i savjete i strategije kako bi se roditeljima olakšalo suočavanje s izazovima na koje svakodnevno nailaze. Pored toga, tribina pruža prostor za razmjenu iskustava među roditeljima, što može biti izuzetno korisno jer omogućava osjećaj zajedništva i podrške među roditeljima koji prolaze kroz slične izazove. Kroz interaktivne diskusije, radionice i primjere iz stvarnog života, ova psihološka tribina može osnažiti roditelje i ostale članove porodice da postanu svjesniji, informisaniji i sigurniji u svojoj ulozi, što će na kraju rezultirati zdravijim i sretnijim porodičnim dinamikama i boljim emocionalnim razvojem djeteta.

Izvor: RTV Budva

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply