U kotorskom Kulturnom centru koncert “Džez za djecu”

U okviru obilježavanja Međunarodnog dana džeza, u velikoj sali Kulturnog centra “Nikola Đurković” u Kotoru u četvrtak, 11. aprila u 12 sati biće održan koncert pod nazivom “Džez za djecu”.

Učestvuju Ljiljana Sađil- vokal, narator, Ivan Radivojević-truba, Aleksandar Jaćimović- saksofon, Ivan Ilić-trombon, Milovan Paunović-klavir, Branko Marković-kontrabas i Miloš Grbatinić-bubnjevi.

Ulaz je, kako su najavili iz Kulturnog centra, slobodan.

Projekat “Džez za djecu” pokrenut je 2006. godine kao inicijativa džez pjevačice i publiciste Ljiljane Sađil i grupe beogradskih džez muzičara u želji da se mališanima približi džez muzika.

“Svjesni tužne činjenice da je kulturni razvoj djece prepušten, uglavnom, pogubnom uticaju televizije i sadržajima sumnjive umjetničke vrijednosti, džez muzičari su se prihvatili odgovornog posla da najmlađe naraštaje upoznaju sa stilom koji savremeni svijet smatra ‘klasikom 20. vijeka’ – džez muzikom. Program je zamišljen kao veselo muzičko druženje koje za cilj ima dobru zabavu i nepretencioznu edukaciju. Izvanredna pažnja i spontana interakcija mališana sa muzičarima jasno su pokazali da je ovakav recept izuzetno primjeren i efikasan. Iako je ova prezentacija džeza u formi pravog koncerta sa desetak biranih numera, sve vrijeme se insistira na spontanoj komunikaciji i aktivnom učešću djece”, navode organizatori.

Ovaj projekat je do sada sa velikim uspjehom izveden mnogo puta, uglavnom kao prateći program mnogih jazz festivala ( Beogradski Jazz Festival, North City Jazz & Blues Festival, White Field Jazz Festival, Nisvill Jazz Festival, Jazz Dani u Inđiji…), ali i na humanitarnom koncertu za djecu bez roditeljskog staranja u Beogradu, obavještavaju iz Kulturnog centra.

Izvor: RTCG

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply