Osamnaestogodišnjak pretučen u školskom dvorištu

Osamnaestogodišnji A.R. iz Berana dobio je teške tjelesne povrede kada je napadnut u dvorištu Srednje medicinske škole “Dr Branko Zogović” u tom gradu, saznaje Portal RTCG.

Tri osobe iz Berana, prema pisanju Vijesti, krivično će odgovorati zbog nanošenja teških tjelesnih povreda osamnaestogodišnjaku iz tog grada i nasilničkog ponašanja nad njim.

Iz Uprave policije Vijestima su kazali da su tinejdžeri, svi rođeni 2006. godine, napali godinu starijeg mladića u dvorištu medicinske škole “Dr Branko Zogović”.

“Dječak će zbog povreda biti upućen danas na konsultativni pregled kod maksilofacijalnog hirurga, ali nisu ugroženi vitalni organi”, kazao je direktor KBC Berane Milorad Magdelinić.

Iz uprave škole Portalu RTCG je saopšteno da je ovo prvi incident ove vrste u toj obrazovnoj školi.

“Izuzeli smo snimke sa kamera i dječaku odmah ukazali prvu pomoć, i prevezli ga do bolnice”, kazali su u izjavi za Portal RTCG.

Navode da će se o incidentu dodatno oglasiti nakon konsultacija sa resornim Ministarstvom.

“Policijski službenici su izašli na lice mjesta i u pomenutoj ustanovi zatekli A.R. sa povredama glave, sa kojim su obavili razgovor, a on je u cilju praćenja stanja i daljih medicinskih zahvata, transportovan u Klinički centar Crne Gore u Podgorici”, navodi policija.

Došla su, kako navode, do saznanja da su A.R. fizički napala tri maloljetne osobe stare 17 godina, dok se nalazio na parking prostoru u suterenu gore pomenute škole u Beranama.

“Maloljetnici su identifikovani, od njih su prikupljena obavještenja na zapisnik te je utvrđeno i da su pozitivni na marihuanu”, ističe policija.

Sa događajem je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama koji je kvalifikovao krivično djelo nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim djelom teška tjelesna povreda.

Izvor: RTCG/Vijesti

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply