Hanna Orahovac nova rekorderka puzijade

Hanna Orahovac nova je rekorderka puzijade koja je i ove godine održana u Podgorici, a u kojoj je učestvovalo 96 beba. Hana je stazu prepuzala za 3 sekunde i 83 stotinki, odnijeviši pobjedu u trećoj grupi prijepodnevnog dijela 19. izdanja Sunčane Pampers puzijade.

Puzijada je tradicionalno bila dio manifestacije Dan sunca, održanog u šoping centru BIG Fashion Podgorica.

U toku događaja veliki broj mališana uživao u dvanaestom izdanju popularne dječije manifestacije Sunčane Igrarije. Organizatori, agencija Memento, su se i ovog puta potrudili da pripreme zanimljiv i raznovrstan program pa je tokom cijelog dana bilo razigrano i veselo.

Pobjednici 19. crnogorske puzijade su: Mateo Ralević, Uroš Vidaković, Hanna Orahovac, Itana Pajović, Pavle Strugar, Gavrilo Popović, Kosta Stojanović, Itana Rakčević, Amir Hasanagić, Hana Husović, Rijad Murtaj, Matej Milošević, Tara Vučković, Bogdana Vukićević, Rejjan Asović i Željko Šanović.

U okviru zabavnog programa nastupili su mališani iz PPU Maša, PPU Intenracionalni vrtić Maša, PPU Happy Kids i PPU Naše malo kraljevstvo, a nakon njihovih nastupa publika je uživala u mini koncertu plesnih šamiona iz Plesnog kluba Royal. 

Nakon zabavnog programa uslijedile su Sportske Razigrarije sa dječijim animatorima Rent a party, u toku kojih su se mališani oprobali u raznim igrama, vježbali koncentraciju, koordinaciju pokreta i brzo snalaženje.

U okviru kreativno-edukativnog dijela programa organizovane su zanimljive radionice Trk po puding Moja Kravica, Kreativno senzorna radionica Happy Kids i Zdravo odrastanje uz radost i igru – Nutrino junior.

Gosti manifestacije bili su i mladi izviđači Odreda izviđača Stara Varoš koji su djeci i roditeljima pokazali što sve može naučiti na časovima izviđaštva i predstavili aktivnosti svog odreda. 

U popodnevnom dijelu programa, nakon drugog dijela takmičenja u puzanju, Plesni klub Diva je održao mini koncert u toku kojeg su se predstavili plesači predškolskog i školskog uzrasta.

Na kraju programa proljećnog izdanja Sunčanih Igrarija održan je tematski maskenbal Rascvjetana Maskarada. Tema maskenbala je bila rascvjetavanje proljeća, a učestvovalo je 46 mališana. O najboljim maskama odlučivao je žiri u čijem sastavu su bili: Davor Dragojević, glumac i reditelj, osnivač Međunarodnog festivala lutkarstva, Bojana Šundić, direktorica trade marketinga IDEA Crna Gora, Marina Knežević, marketing menadžerka centra BIG Fashion Podgorica i Marija Berilažić, animatorka Rent a party

U kategoriji najoriginalnija maska pobijedila je Ella Marković sa maskom Vila Ella Đurđica, titulu najkreativnija maska ponijela je Altea Gjokaj sa maskom Proljećni mafin, za najveseliju masku izabrana je Mila Pejović, najmlađa učesnica je bila Barbara Jovanović dok je specijalna nagrada žirija dodijeljena Hani Rujović, za poseban utisak koji je ostabila na žiri sa maskom Čarli Čaplin. Tokom maskenbala djecu su zabavljali animatori Rent a party. Prijatelji maskenbala, IDEA i Supermarketi Franca su pripremili poklone za sve učesnike, a najboljim maskama su uručili i vaučere za trgovinu u IDEA i Franca supermarketima.

U okviru sajamskog dijela manifestacije predstavili su se: Pufies, NUK, Dr Pavlović, Libresse, Čilek dječije sobe, Leader Kids, Violeta, Lumpi, Dormeo emotivne sovice i Patelina junior.

Još jedno radosno druženje je za nama. Predivno nam je bilo tokom cijelog dana, uživali smo sa mališanima i njihovim roditeljima. Presrećni smo jer su djeca bila radosna, raspoložena i nisu krila uzbuđenje zbog zanimljivih aktivnosti koje smo im pripremili. Zahvaljujemo roditeljima što su i ovog puta došli u velikom broju, a sljedeće izdanje manifestacije Sunčane igrarije zakazujemo za oktobar“, poručila je Danijela Knežević iz agencije Memento.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply