Identifikovan još jedan maloljetnik osumnjičen za lažnu dojavu o bombi

Iz Uprave policije saopšteno je da je identifikovan još jedan maloljetnik, star 17 godina, koji je osumnjičen za lažno prijavljivanje za postavljenu eksplozivnu napravu u školi u Tivtu.

Pripadnici policije su, kako se navodi u saopštenju, protiv njega podnijeli krivičnu prijavu nadležnom Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo lažno prijavljivanje.

“U nastavku aktivnosti u odnosu na rasvjetljavanje lažnih dojava o postavljenim eksplozivnim napravama u obrazovnim ustanovama na primorju, službenici Sektora za borbu protiv kriminala zaduženi za suzbijanje visokotehnološkog kriminala su zajedno sa službenicima Regionalnog centra bezbjednosti Jug, uz koordinaciju sa nadležnim državnim tužilaštvom, identifikovali drugo maloljetno lice staro 17 godina, koje je putem mejla uputilo poruku prijeteće sadržine na adresu srednje mješovite škole Mladost u Tivtu”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da se sumnja da je 29. februara ovo lice uputilo mejl prijeteće sadržine na adresu ove škole, čiji sadržaj se odnosio na navodno postavljenu eksplozivnu napravu u toj ustanovi.

Službenici Uprave policije će, kako su poručili u saopštenju, u kontinuitetu nastaviti rad na predmetima ovog tipa i istraživanje ovakvih kriminalnih aktivnosti sa posebnom pažnjom, u cilju zaštite najranjivijih društvenih kategorija. “Naglašavamo i ukazujemo maloljetnim licima, ali i cjelokupnoj javnosti da aktivnosti koje se preduzimaju u sajber prostoru podrazumijevaju i odgovorno ponašanje svih korisnika informacionih tehnologija, a odgovornost je na svakom pojedincu koji eventualno krši pozitivno pravne propise. Istovremeno apelujemo na roditelje ali i na prosvjetne radnike da povećaju pozornost i nadzor djece u sajber prostoru u cilju njihove zaštite i zaštite cjelokupnog društva”, zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply