Evakuisane sve škole u Herceg Novom zbog lažnih dojava o bombama

U hercegnovskim osnovnim i srednjoj školi jutros opet nema redovne nastave, zbog prijetećih mejlova, iste sadržine, o postavljenim eksplozivnim napravama.

“Mejlovi su stigli na adrese svih škola, djelovali su bezazleno, ali pripadnici Odjeljenja bezbjednosti Herceg Novi su morali da postupe po protokolu, zarad bezbjednosti djece i osoblja. Obavili su pretrage svih prostorija i utvrdili da su dojave bile lažne, potvrdio je Novskom portalu načelnik Odjeljenja bezbjednosti Herceg Novi, Slobodan Đokić.

On je kazao da nema mjesta panici, jer su utvrdili da su današnje dojave lažne, ali postupaju po protokolu, koji podrazumijeva da se djeca evakuišu i da se obavi pregled školskih prostorija.

“Sve snage policije su usmjerene na rješavanje ovog problema. Juče je u Herceg Novom bio i antitetroristički ATP desetočalni tim, sa tri specijalna vozila, specijalno obučenim psima i savremenom opremom. Obavljen je pregled cijele Srednje škole Ivan Goran Kovačić. Specijalci su ustanovili da je škola bezbjedna”, kaže Đokić.

On je istakao da Tim za visokotehnološki kriminal radi na otkrivanju e-mail adrese sa koje stižu prijetnje bombama. Prema riječima Đokića, imaju najavu da će počinilac biti vrlo brzo pronađen, identifikovan, te procesuiran.

Istovremeno, putem Interpola traju provjere i sa drugim državama iz kojih je moguće da stižu mejlovi uznemirujuće sadržine.

Još jedna dojava o bombama stigla je jutros i na mail Pomorske škole u Kotoru.

Kako je Vijestima rečeno odmah je alarmirana policija čiji su službenici izvršili kompletnu provjeru zgrade u kojoj se nalaze Pomorska škola i Gimnazija.

Nakon što je utvrđeno da je ponovo, već peti put od petka u pitanju lažna dojava, učenici su ušli u školu, tako da nastava nije kasnila ni za prvi čas.

Izvor: Pobjeda/Vijesti

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply