Sprovedena studija slučaja o prodaji alkoholnih pića maloljetnicima

U partnerstvu sa Ministarstvom zdravlja, udruženje Roditelji sprovodi projekat “Nulta tolerancija prema nezakonitoj prodaji alkoholnih proizvoda maloljetnim licima”, čiji je cilj doprinos u rješavanju jednog od akutnih problema u Crnoj Gori.

Prethodne sedmice, u okviru ovog projekta, sprovedena je studija slučaja o nezakonitoj prodaji alkoholnih proizvoda maloljetnicima. Cilj je bio da se procijeni kako postupaju u marketima i kafićima u blizini osnovnih i srednjih škola u Podgorici kada je riječ o prodaji alkoholnih pića mlađima od 18 godina. Istraživanje je analiziralo postupanje prodavaca i kontrolu u tim objektima sa fokusom na provjeru starosti kupaca i sprečavanje prodaje kada su kupci ili gosti kafića djeca.

Rezultati ove studije biće objavljeni naknadno na predstojećoj konferenciji udruženja Roditelji, koja će okupiti predstavnike svih relevantnih institucija.

Za tu svrhu biće kreiran i video materijal, koji će objediniti pojedinačne slučaje i iskustva prilikom istraživanja. Nakon toga biće organizovana informativna i edukativna kampanja o štetnosti zloupotrebe alkoholnih pića i nezakonitoj prodaji ovih proizvoda maloljetnicima.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply