Učenik fizički nasrnuo na nastavnika u OŠ “Savo Pejanović”

Među učenicima i roditeljima Osnovne škole “Savo Pejanović” u Podgorici dijeli se video snimak iz učionice, na kojem se vidi obračun učenika devetog razreda i nastavnika. Prema nezvaničnim informacijama, snimak je nastao jutros u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Na snimku se, prema pisanju portala RTCG, ne vidi rasprava i dio kada je učenik nastavnika oborio na pod. Potom je nastavnik želio učenika da izvede iz učionice, pri čemu je došlo do ovog incidenta.

Te informacije, kao ni vjerodostojnost snimka nijesu za sada zvanično potvrđeni iz uprave škole, jer je direktorica Milja Božović novinarki TVCG rekla da joj prekida popodnevni odmor, a nakon što joj je proslijeđen video snimak, nije odgovarala na pozive.

Prema nezvaničnim informacijama Vijesti, učeniku je izrečena mjera prebacivanja u drugu školu još u prvom polugodištu, ali kako roditelji tvrde, Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija još nije našlo rješenje.

Kako tvrde roditelji đaka odjeljenja devetog razreda OŠ “Savo Pejanović”, koji su se obratili Vijestima, učenik je ušao na čas deset minuta pred kraj, provocirao nastavnika, da bi i fizički nasrnuo na njega kada je htio da ga izvede iz učionice.

Tvrde i da je učenik u posljednje vrijeme postao “krajnje grub, nasilan i problemmatičan”.

“Ako je Ministarstvo prosvjete nemoćno i neznaveno da riješi problem ovog učenika kojem sistem po svaku cijenu hoće pružiti osnovno obrazovanje, treba li da naša djeca budu kažnjena gledajem divljanja i prisustvuju njegovim izlivima patološkog ponašanja”, pita jedan od roditelja koji se obratio redakciji Vijesti.

Policija je upoznata sa videom iz medija/sa društvenih mreža i preduzeće mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Izvor: RTCG/ Vijesti

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply