Ministarstva da hitno reaguju povodom dojava o bombama

Školski odbor i direktorica Srednje mješovite škole “Ivan Goran Kovačić” iz Herceg Novog, Ljiljana Karanović zatražili su danas od Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija i Ministarstva unutrašnjih poslova da hitno reaguju, organizuju sastanak i nađu rješenje za situaciju u kojoj se već 12 dana nalaze učenici i kolektiv ove obrazovne ustanove. Zbog učestalih dojava prijeteće sadržine koje sa različitih adresa stižu na mail škole, nastava u školi “Ivan Goran Kovačić” se od 14. februara održava online.

“Povodom učestalih mejlova prijeteće sadržine poslatih sa različitih adresa na mejl škole, Školski odbor JU SMŠ „Ivan Goran Kovačić“ Herceg Novi i direktorica ustanove, Ljiljana Karanović, traže hitan sastanak Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija i Ministarstva unutrašnjih poslova.

Od 14. februara 2024. godine, kada je stigao prvi prijeteći mejl, pa zaključno sa današnjim danom, 26. februarom, učenici i profesori su na online nastavi. Školski odbor i uprava škole su uradili sve iz svoje nadležnosti kako bi djeca bila bezbjedna, a sve u stalnoj koordinaciji sa Centrom bezbjednosti Herceg Novi i Ministarstvom prosvjete, nauke i inovacija”, saopšteno je iz škole.

Napominju da su, u rješavanju ovakve situacije, više nego aktivni su pripadnici CB Herceg Novi , a roditelji, profesori i učenici vrlo strpljivi.

“Kako je rješavanje ovog problema van domašaja bilo koga od nas pojednačno, pozivamo oba ministarstva da na najvišem nivou nađu rješenje ovakve situacije i to pod hitno”, zaključuje se u apelu Školskog odbora I direktorice upućenom MPNI-u I MUP-u.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply