Savjet roditelja OŠ “Drago Milović”: Naša djeca neće nadoknađivati časove subotom i online

Savjet roditelja tivatske OŠ “Drago Milović” obavijestio je danas direktorku ove obrazovne ustanove Slavku Mirković da su se roditelji većinski izjasnili da, u slučaju nadoknađivanja časova subotom ili online zbog štrajka Sindikata prosvjete, njihova djeca neće tada pohađati nastavu.

Dopis upravi škole uputili su nakon poruke direktorice da se i OŠ “Drago Milović” pridružuje štrajku prosvjetara.

“Svjesni činjenice da živimo u društvu koje se predstavlja kao demokratsko i slobodno, ne osporavamo pravo prosvjetnim radnicima da štrajkuju. Podržavamo ih u borbi za bolje uslove rada, jer će njihovi bolji uslovi rada značiti i kvalitetnije obrazovanje za našu djecu. Međutim, smatramo da naša djeca neće i ne smiju biti više ničije žrtve. Pravo na školovanje je zajamčeno Ustavom Crne Gore i niko nema pravo da ga djeci oduzima”, naveo je Savjet roditelja, koji se, kako su saopštili, elektronskim glasanjem većinski izjasnio da u slučaju nadoknade časova, bilo subotom ili online, djeca ne pohađaju te časove.

Direktorku škole su zamolili da sa Nastavničkim vijećem pokuša da nađe rješenje kako njihova djeca ne bi bila onemogućena da koriste pravo na školovanje, a kako se ne bi osporilo ni pravo prosvjetnim radnicima da štrajkuju.

“Takođe molimo i za razumijevanje da je većina roditelja zaposlena i da svoj radni angažman organizuju između ostalog i u skladu sa školskim obavezama svoje djece, pa nam je problematično obavještavanje dan za dan. Osim toga, djeca nižih razreda zahtijevaju prisustvo starije osobe u kući, a nemaju svi mogućnost da to obezbijede. Napominjemo da smo u saznanju da će se u SMŠ Mladost – Tivat, nastava izvoditi sa skraćenim trajanjem časova na 30 minuta”, naveo je Savjet roditelja OŠ “Drago MIlović”, uz molbu direktorki da se još jednom razmotri odluka o obustavi nastave.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply