Učenik OŠ “Branko Božović” poprskao drugove biber sprejom

Učenik podgoričke Osnovne škole “Branko Božović” jutros je iskoristio biber spej i isprskao tri učenika te ustanove. To je rečeno portalu RTCG iz Uprave policije. 

Djeca su, kako je saopšteno, prevezena u Klinički centar Crne Gore.

Uprava škole u ovom momentu razgovara sa roditeljima djece kojima se ukazuje pomoć i roditeljima dječaka koji je koristio biber sprej.

Inače, biber sprej može da se nabavi u slobodnoj prodaji i koristi se za samoodbranu.

Izaziva nepodnošljivo peckanje kože suzenje očiju, kašalj i stezanje u grudima.

Prema navodima portala Pobjeda, incident se dogodio jutros, oko 8 sati, kada je jedan od učenika sa fantomkom na glavi uletio na čas i biber sprejom isprskao dva đaka. Kako su nezvanično naveli iz policije, a prenosi Pobjeda, on je jednom od učenika zadao i udarac.

Kako su rekli u policiji, u toku je prikupljanje obavještenja i od profesorice čiji je čas prekinut ovim incidentom, a nakon toga će izjave biti uzete od oštećenih.

“Maloljetno lice koje je napalo oštećene je sa roditeljima u školi gdje obavljaju razgovor sa direktoricon škole, nakon toga će doći u UP na prikupljanje obavještenja”, poručili su iz policije.

Prema riječima direktorice OŠ “Branko Božović” Biljane Stamatović, Odjeljensko vijeće ima prijedlog o sankcionisanju ovog učenika devetog razreda. O tom prijedlogu, kako je Pobjedi saopštila, Nastavničko vijeće će odlučivati sjutra.

“- “Taj prijedlog ide na nastavničko vijeće koje će sigurno biti sjutra, moramo vanredno zakazati sjednicu. Večeras imamo i roditeljski sastanak sa roditeljima tog odjeljenja”, kazala nam je Stamatović.

Ona je kazala, između ostalog, da je incident uznemirio djecu, da su istraumirani i da je danas bio veoma stresan dan za njih.

Izvor: RTCG/Pobjeda

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply