U Karate klubu Podgorica u toku upis novih članova

U Karate klubu Podgorica u toku je upis novih članova, a treninzi su organizovani na dvije lokacije – u salama OŠ “Oktoih” na Zabjelu i OŠ “Vladimir Nazor” u Maslinama.

Roditeljima poručuju da je ovaj klub pravi izbor ukoliko žele da djeci obezbijede zdravu i korisnu sportsku aktivnost koja će ih oblikovati u disciplinovane i samopouzdane pojedince.

Ono što izdvaja ovaj klub su i mogućnosti koje pružaju djeci iz socijalno ugroženih porodica i djeci s invaliditetom, za koje su treninzi besplatni.

“Karate je sport koji je najkompletniji korektivni i moderan bazični sport. Pruža mnoge benefite  za dječiji uzrast ,a to je pravilan razvoj, prevenciju deformiteta, pravilno držanje tijela, motoricke sposobnosti, gipkost, pokretljivost, brzinu. Ne treba zanemariti ni mentalnu stranu njihove ličnosti: samopouzdanje, stabilnost, duhovnost,eticnost, empatiju, moralnost, radne navike i druge vrline”.

Iz Karate kluba Podgorica poručuju roditeljima da je mnogo razloga zbog kojih za djecu treba da izaberu baš ovaj sport. Navode da doprinosi razvoju liderskih sposobnosti, kroz trening se utiče na karakterne osobine, djeca se socijalizuju u vršnjačkoj grupi, prihvataju pozitivne autoritete… Karate, kako pojašnjavaju, za djecu znači i skladan fizički razvoj I ličnu promociju kroz sportske uspjehe.

U Karate klubu Podgorica sprovode program vježbanja koji je primjeren znanju i uzrastu djece, uz adekvatan intezitet opterećenja.

“U našem klubu djeca neće biti odbačena, ni ponižena, jer je naša misija humana zamisao, koja kod djece podiže osjećaj vrijednosti, sigurnosti… Djeca razvijaju upornost, kreativnost, optimizam, prijateljstvo… Nakon treninga karatea su smireniji i imaju bolju koncentraciju, apetit i san”, kažu u Karate klubu Podgorica.

Uz pomoć ovog sporta, kako dodaju, moguće je ispraviti i određene deformitete, a djeca osim treninga i polaganja za učenička i majstorska zvanja imaju priliku i da se takmiče i stvaraju sportske uspjehe.

Zainteresovani mogu dobiti više informacija pozivom na broj 069 574 821 ili putem društvenih mreža Karate kluba Podgorica.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply