Poziv roditeljima da učestvuju u istraživanju o fizičkoj aktivnosti djece

Fondacija za promociju nauke Prona poziva roditelje, kao i praktičare koji rade sa djecom uzrasta od četiri do 14 godina (trenere, vaspitače, nastavnike…) da se pridruže njihovom istraživanju, tako što će popuniti upitnik o fizičkoj aktivnosti najmlađih.

“Nacionalni upitnik o barijerama i preprekama za učešće dece u fizičkoj aktivnosti” dostupan je na ovom LINKU, a  dio je Erasmus projekta “Cooperation”.

Kroz ovaj projekat, kako je saopšteno iz Fondacije Prona, nastoje da promoviše inkluzivnu fizičku aktivnost djece kako bi bila aktivna na različite načine širom partnerskih zemalja regiona Balkana – Srbije, Bugarske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

“Ovom anketom želimo da istražimo barijere i prepreke za djecu (4-14 godina) da učestvuju u fizičkoj aktivnosti i da ispitamo inkluzivnosti. Rezultati ankete biće korišćeni za naučno istraživanje o preprekama koje sprečavaju djecu da se bave fizičkom aktivnošću i uporednu analizu između zemalja kako bi se informisali o inkluzivnijim programima i događajima”.

Anketa se sastoji iz dva dijela- opštih informacija sa opštim pitanjima o vašem iskustvu i prošlosti i vaše percepcije o tome šta sprečava decu da se bave fizičkom aktivnošću u nekoliko dimenzija.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply