Zečević: Desetogodišnjaci zasuli autobus kamenjem, krivične prijave protiv roditelja

Podgoričko preduzeće Putevi podnijeće krivične prijave protiv roditelja čija su djeca kamenovala gradske autobuse i tražiti nadoknadu štete, saopštio je Radoš Zečević, izvršni direktor Puteva.

U posljednja dva mjeseca, kako je kazao, autobusi gradskog preduzeća kamenovani su četiri puta, a šteta koja je nastala iznosi oko pet hiljada eura. Posljednje kamenovanje desilo se u srijedu veče na liniji 20, nadomak mosta Andrije Kažića.

“Dijete od deset godina je kamenovalo autobus i polomilo staklo na vratima. Šteta na tom autobusu je 3.500 eura, plus se mora platiti ugradnja novog stakla. Uz sve to, autobus nam je van linije pet dana. Napad koji se desio u srijedu veče je četvrti u dva mjeseca. Prvi put kada nam je autobus kamenovan imali smo štete oko 600 eura jer je slomljeno staklo”, saopštio je Zečević.

Zečević navodi da su nemoćni pred ovom pojavom, ali da bi joj stali na kraj, moraće podnositi krivične prijave.

“Djeca kamenuju autobuse i ugrožavaju bezbjednost kako vozača tako i putnika. Poslije će biti prozivka da oni ne saobraćaju u terminima kako je to predviđeno, na svakih 20 minuta. Policija je svaki put izašla na lice mjesta i kada dobijemo njihov izvještaj, mi ćemo protiv roditelja čija su djeca kamenovala autobuse, a maloljetna su, podnositi krivične prijave i tražiti nadoknadu štetu. Poručujem roditeljima da ćemo ih tužiti i tražiti nadoknadu štetu ne bi li priprijetili djeci da to više ne rade”, naveo je Radoš Zečević.

Izvršni direktor Puteva dodaje da rezervne djelove moraju nabavljati u Srbiji, što znači da treba nekoliko dana da oni stignu. To podrazumijeva i da autobus ne može saobraćati toliko dana.

Izvor: Dan

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply