Djeca iz rožajskog Dnevnog centra akteri filma “Kad Rožaje priča”

Djeca koja su korisnici rožajskog Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju učestvovala su u projektu, u okviru kojeg je nastao kratkometražni film “Kad Rožaje priča”. Stihove zavičajnog pisca Safeta Hadrovića Vrbičkog u ovom filmu govorili su Merima Murić, Denis Šutković, Samet Pepić, Bajram Nurković, Lina Ciguljin, Anida Ramović, Muhamed Kalač i Fatma Mujević.

Kroz djelo „Bolest trava zavičaja“, istaknutog crnogorskog književnika porijeklom iz Rožaja, Safeta Hadrovića-Vrbičkog,  predstavili smo kulturu Rožaja i njen značaj. Posebnost izvođenja je u samim glumcima korisnicima rožajskog JU Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smenjama i teškoćama u razvoju, koji su uz podršku kreatorki filma glumice Branke Otašević i Klare Radonjić, govorili stihove, kojima njihova duša, i ono izvan granica, što ljudi ne vide, dolazi do izražaja.

Dženita Kurtagić, direktorica JU Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju, i sam pisac Safet Hadrović-Vrbički, imali su aktivnu ulogu u toku snimanja scena sa djecom.

Cilj ovog projekta, koji je podržalo Ministarstva kulture i medija, je inkluzija djece sa smetnjama i teškoćama u razvoju u procese kreiranja i realizacije umjetničkih sadržaja.

Video sadržaj je sniman na nekoliko lokacija u Rožajama.

Izvor: zenskiportal.me

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply