Veliki humanitarni događaj “Srce za djecu” 23. decembra u Podgorici

Više od 400 djece iz socijalno najugroženijih porodica u Podgorici, kao i nekoliko desetina odličnih i talentovanih đaka podgoričkih osnovnih škola lošije materijalne situacije, radovaće se u subotu, 23. decembra, na Trgu nezavisnosti sa svojim sugrađanima na velikoj humanitarnoj manifestaciji Srce za djecu, koju ove godine prvi put partnerski organizuju Glavni grad Podgorica, Unija poslodavaca Crne Gore i Prvi nezavisni portal glavnog grada Volim Podgoricu.

Kako su saopštili organizatori, sva djeca dobiće novogodišnje poklone koje je obezbijedila Domaća trgovina kao generalni pokrovitelj manifestacije, a učenici koji pokazuju izvanredne rezultate u školi, sportu, umjetnosti, biće nagrađeni izuzetno vrijednim poklonima koji će im omogućiti da lakše i kvalitetnije usvajaju nova znanja i vještine – mobilnim telefonima, tabletima, besplatnim internetom, sportskom opremom, besplatnim kursevima jezika… 

Mališane očekuju i brojni drugi pokloni koje su obezbijedili crnogorski poslodavci – društveno odgovorne kompanije.

Sa djecom će se na Trgu tokom manifestacije družiti poznati crnogorski sportisti, dječji zabavljači, plesači, solisti, a učešće su do sada potvrdili iz KK “Budućnost”, Košarkaškog saveza CG, Rukometnog saveza CG, automobilista Filip Kunčer, Šanta Panta, Danijel Alibabić i “D mol”, Plesni klub Džet Set.

“Cilj manifestacije SRCE ZA DJECU je da, prije svega, pošaljemo snažnu poruku da svi segmenti društva – lokalne samouprave, privreda, mediji, državne institucije i građani – prepoznaju potrebe i pružaju podršku najranjivijima. Želimo da zajedno afirmišemo društvenu odgovornost i solidarnost, i da skrenemo pažnju prije svega na djecu i mlade kojima je neophodna podrška društva. Pozivamo sve građane Podgorice da nam se toga dana pridruže na Trgu nezavisnosti, da zajedno ispratimo ovu godinu na najljepši način, tako što ćemo se družiti sa našim najmlađima i dati im vjetar u leđa za bolju i ljepšu 2024. godinu”, kazali su organizatori.

Partneri manifestacije su i Ministarstvo sporta i mladih, kao i Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija, a prijatelji manifestacije i donatori su i Asocijacija menadžera Crne Gore, M:tel, Cedis, Monteput, Beneton, Double L, Monteput, A shop, Agencija “Dobar glas” i brojni drugi.

“Svi koji žele da se pridruže manifestaciji Srce za djecu na bilo koji način, učešćem ili donacijom, mogu kontaktirati organizatore na broj telefona 067 113 200”, navodi se u saopštenju.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply