Uprava OŠ “Ratko Žarić” prijavila policiji učenika zbog navodnih prijetnji smrću ostaloj djeci

Uprava nikšićke Osnovne škole “Ratko Žarić” podnijela je prijavu policiji da je jedan učenik upućivao prijetnje ostalim đacima te ustanove, saopšteno je nezvanično portalu RTNK iz policije.

Preduzimaju se sve mjere i radnje, kako su naveli iz policije, na utvrđivanju svih okolnosti i činjenica, a javnost će, ističu, o tome biti blagovremeno upoznata.

Kako portal RTNK saznaje, učenik je prijetio da će pobiti đake i to, navodno, 18. decembra. Navodno je napravio i spisak. O tome se, kako saznaje RTNK, povjerio svom drugu. Pojedini đaci u strahu su se požalili roditeljima, koji su insistirali od uprave da slučaj prijavi policiji.

Iz Savjeta roditelja OŠ „Ratko Žarić“ nijesu htjeli da komentarišu ovaj slučaj, ali su portalu RTNK potvrdili da su upravi škole dostavili dopis sa zahtjevom da se slučaj odmah prijavi policiji.

Ni iz uprave škole nijesu željeli da o navedenom događaju javno govore. Kako su kazali, cjelokupna sitacija se mora do detalja preispitati. Uprava je, kako portal RTNK saznaje, jutros obavila razgovor sa jednim od roditelja učenika koji je prijetio ostalim đacima.

Pojedini roditelji čija djeca pohađaju ovu školu, koji su kontaktirali redakciju RTNK, istakli su da su uplašeni za život svoje djece, te da razmišljaju da ih ne šalju u školu dok se slučaj ne razjasni.

Izvor: RTNK

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply