Roditelji traže izmjenu trase autobuske linije 18 kako bi djeca bezbjedno stizala do škola

Grupa roditelja čija djeca pohađaju podgoričke osnovne škole “Vuk Karadžić” i “Oktoih” pokrenula je inicijativu da se trasa autobuske linije broj 18 izmijeni kako bi djeca na bezbjedniji i jednostavniji način stizala na nastavu. Istim povodom, u njihovo ime, zahtjev Sekretarijatu za saobraćaj i preduzeću Putevi uputila je prije skoro dva mjeseca i uprava OŠ “Oktoih”, ali kako navode roditelji odgovor još nijesu dobili.

Zamolili su nadležne iz Sekretarijata i Puteva da koriguju trasu linije 18, tako što će umjesto sadašnjeg skretanja u Ulicu 4. jula i zaustavljanja kod kružnog toka, autobus saobraćati Ulicom 27. marta, a onda skrenuti u Ulicu Radosava Burića.

U pitanju je, kako su naveli u dopisu iz škole, vrlo kratka relacija koja ne bi ugrozila kretanje, niti dovodila do kašnjenja autobusa, a djeci bi to bilo od velikog značaja.

Roditelji koji su nam se obratili ovim povodom navode da je zbog zaustavljanja autobusa u Ulici 4. jula, bezbjednost djece u saobraćaju veoma ugrožena, jer je riječ o vrlo prometnoj saobraćajnici.

“Iako bi uz samo malo dobre volje ovaj problem mogao da se riješi, za sada nijesmo naišli na razumijevanje nadležnih iz Glavnog grada. Svi naši dosadašnji apeli, dopisi i pozivi ostali su bez odgovora. Kada pozovemo Sekretarijat za saobraćaj upućuju nas na Puteve, a iz tog preduzeća nam kažu da se moramo obratiti nadležnom Sekretarijatu. Iako smo se obratili i jednima i drugima, još nijesmo dobili nikakvu informaciju da li je iko uopšte razmotrio naš predlog”, navodi jedna od majki čije dijete pohađa OŠ Oktoih, a žive u jednoj od zgrada na Bulevaru Stanka Radonjića.

Očekuju da ovaj zahtjev, s obzirom na to da je pokrenut u najboljem interesu djece, ipak neće ostati bez odgovora.

“Vijest da je Glavni grad donio odluku o besplatnom đačkom prevozu i uveo neke nove linije, na kojima autobusi sada saobraćaju redovno, obradovala je sve roditelja. Razlog tome nije samo finansijske prirode, već svakom roditelju mnogo znači kada dijete može samo, bezbjedno da stigne do škole. U suprotnom moramo da ih vodimo do škole i čekamo nakon časova, jer se ne usuđujemo da ih pustimo same”, ističu roditelja koji su uputili zahtjev. 

Iz Sekretarijata i Puteva nijesu odgovorili ni na pitanja koja im je, povodom ove inicijative, uputio portal Roditelji.me.

Izmjena trase ove autobuske linije ne bi značila mnogo samo osnovcima, već i roditeljima čija djeca idu u vrtić Poletarac na Zabjelu.  

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply