Porodični karavan stiže u Podgoricu, donosi program za cijelu porodicu

U subotu, 2. decembra, ekipa Porodičnog karavana zaustavlja točkove u glavnom gradu i djeci nudi bogat kreativno-edukativni, animatorski, zabavni, didaktički program, a roditeljima informativni sadržaj koji se tiče zdravlja djece.

Prepoznat po dobroj zabavi i raznovrsnom programu, Porodični karavan u Glavnom gradu završava svoje proputovanje Crnom Gorom i zaokružuje lijepu inicijativu koja je imala za cilj osnaživanje lokalnih zajednica u obezbjeđivanju optimalnih uslova za rast i razvoj najmlađih.

Programski dio dvosatnog karavanskog događaja podijeljen je na dva dijela. Sadržaj za djecu namijenjen je predškolcima i mlađim osnovcima sa ciljem učenja kroz igru i druženja sa vršnjacima. Sa druge strane, roditeljima su dostupni stavovi struke o svim važnim temama i pitanjima koja se tiču zdravlja djece, zahvaljujući saradnji sa Institutom za javno zdravlje i Domovima zdravlja, čiji specijalisti čine dio karavanskog tima.

Program Porodičnog karavana u Podgorici počinje u 11 i traje do 13 časova, a realizovaće se u Atrijumu Capital Plaze (nivo -1).

„Porodični karavanski događaj porodicama nudi priliku da provedu kvalitetno zajedničko vrijeme. Sigurni smo da će se djeca dobro zabaviti uživajući u posebno osmišljenim i s pažnjom realizovanim aktivnostima za njih, dok roditelji imaju priliku da saznaju stavove struke o dilemama koje se često javljaju u periodu odrastanja djece. Pozivamo roditelje i djecu da nam se pridruže, da se zabavimo i razmijenimo iskustva“, poručuju iz udruženja Roditelji.

Tokom dvosatnog karavanskog programa za djecu i roditelje tim karavana organizuje radionice i animatorske tačke pa mališani imaju priliku da uposle prstiće kroz kreativno izražavanje, koristeći papir u boji, flomastere, makazice… Škola za intelektualni razvoj djece Eduko je zadužena za učenje kroz igru sa ciljem da se prikaže kako metodom fine motorike djeca razvijaju pažnju, koncentraciju, logiku, pri tom se kroz plasirani materijal upoznaju sa bojama, oblicima, životinjama, slovima, brojevima. Dio karavanskog tima čine i animatori Rent a party. Poseban kutak je opremljen didaktičkim kockama i Sova igračkama koje su posebno dizajnirane za mlađu djecu, u cilju razvoja spretnosti, logike, krupne i fine motorike.

Porodični karavan dio je projekta koji udruženje Roditelji realizuje u saradnji sa UNICEF-om, a uz finansijsku podršku Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori.

Cilj aktivnosti koje se sprovode tokom Porodičnog karavana je uključivanje i osnaživanje lokalnih zajednica da obezbijede uslove neophodne za optimalan rast i razvoj djece. U toku obilazaka gradova realizuje se nekoliko različitih tematskih aktivnosti koje doprinose boljem informisanju roditelja o važnim temama koje se odnose na rast i razvoj djece kao što su dojenje, ishrana, vakcinacija, fizička aktivnost, značaj kontakta, igre i ograničavanja upotrebe tehnoloških sredstava koja nijesu namjenjena djeci.

Karavan je bio na točkovima svake subote i zaključno sa Podgoricom, obišao sve opštine u Crnoj Gori.

Prošle sedmice karavan je posjetio Danilovgrad:

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply