Korisni savjeti za trudnice: Kakva je procedura za prisustvo pratioca porođaju

Trudnice, koje žele da rođenju njihove bebe u Kliničkom centru Crne Gore prisustvuje još neko – suprug, partner, prijateljica, rođaka ili bilo koja druga osoba po njihovom izboru, u prilici su da već godinama koriste tu mogućnost, a uslov je da prethodno upute zahtjev.

Među procedurama koje se primjenjuju u Porodilištu KCCG-a, kao i mnoštvu korisnih savjeta i informacija, koje su dostupne od nedavno na ovom LINKU, budući roditelja mogu saznati i šta treba da učine da bi im bila odobrena pratnja na porođaju.

“U našem Porodilištu podržavamo prisustvo pratioca, koji u toku prirodnog porođaja može biti u pratnji trudnice sve vrijeme, a u slučaju planiranog carskog reza u kraćim periodima prije i neposredno nakon operacije. Pratilac može biti suprug, partner, prijateljica, rođaka, odnosno osoba koju trudnica izabere. Ukoliko želite da uz vas na porođaju bude suprug ili neka druga osoba po izboru, potrebno je prije porođaja (obično nakon 36 nedjelje trudnoće) uputite zahtjev glavnoj sestri Porodilišta na e-mail adresu: dara.vujovic@ kccg.me ili [email protected] i ubrzo ćete dobiti odgovor”, navodi se na sajtu KCCG-a.

Prisustvo partnera podrazumijeva, kako je pojašnjeno, poštovanje kućnog reda KCCG-a o kojem će prisutne informisati babica po dolasku u Porodilište.

Na sajtu KCCG, na stranici Pravna akta, (link: https://kccg.me/o-nama/) možete pronaći Pravilnik o kućnom redu naše ustanove.

“Prisustvo pratioca porođaju unapređuje pozitivno iskustvo žene u toku porođaja i podrazumijeva psihofizičku podršku pratioca u toku porođaja, a veoma je važno i za rano započinjenje dojenja”, ističu u Kliničkom centru Crne Gore

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply