U nikšićkoj OŠ “Ratko Žarić” od sjutra bez mobilnih telefona

Na predlog Savjeta roditelja, Školski odbor nikšićke OŠ “Ratko Žarić” odlučio je da se zabrani upotreba mobilnih telefona u prostorijama škole i školskom dvorištu tokom časova, malih i velikih odmora.

Kako se navodi u odluci koju potpisuje Dragana Mijušković predsjednica Školskog odbora OŠ ”Ratko Žarić, ako učenik donese telefon u školu, uređaj mora biti isključen.

“Napominjemo, ako učenik zbog zdravstvenih razloga ili neke druge potrebe treba da se javi roditelju to može učiniti uz saglasnost nastavnika”, stoji u odluci.

Ova odluka, kako se dodaje, ima za cilj sprečavanje zloupotrebe telefona na časovima i odmorima i nesmetano odvijanje života i rada u školi.

“Odluka stupa na snagu od 1. novembra 2023. godine. U slučaju da neko od učenika bude primijećen da koristi telefon, roditelj će biti obaviješten, učenik evidentiran u odjeljenjsku knjigu tj. dnevnik, prema njemu će biti primijenjene vaspitne mjere shodno Pravilniku o izricanju vaspitnih mjera, a sa tim Pravilnikom su učenici upoznati na početku školske godine”, navode iz Školskog odbora.

Kada predmetni nastavnik primijeti za vrijeme časa da učenik bez prethodnog odobrenja koristi telefon, dužan je da ga odmah evidentira u odjeljenjsku knjigu.

“Ako učenik bude primijećen da koristi telefon za vrijeme odmora u školi ili školskom dvorištu, dežurni nastavnik je u obavezi da ga odmah evidentira u knjigu dežurstva i pozove odjeljenjskog starješinu kako bi starješina informisao roditelja. Sve je ovo u cilju obezbjeđivanja nesmetane realizacije nastave, kao i stvaranja sigurnog mjesta za boravak i druženje djece”, stoji u odluci.

Izvor: onogost.me

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply