Nagrađeni najuspješniji đaci na konkursu Biblioteke “Radosav Ljumović”

Narodna biblioteka “Radosav Ljumović” odabrala je najuspješnije učesnike literarnog konkursa, koji je raspisan povodom obilježavanja 13. novembra, Dana rođenja Petra II Petrovića Njegoša.

Kako je saopšteno iz te ustanove, u kategoriji učenika osnovnih škola, za koje je tema bila “Tvrd je orah voćka čudnovata, ne slomi ga, al’ zube polomi” žiri je nagradio prvog nagradom Katarinu Radović (OŠ “Milorad Musa Burzan”), drugi je Dragan Kadrić (OŠ “Vladimir Nazor”), dok je treće mjesto zauzeo Ognjen Kiković (OŠ “Pavle Rovinski”).

Srednjoškolci su pisali radove na temu “Svijet je ovaj tiran tiraninu, a kamoli duši blagorodnoj”, a najuspješniji među njima bili su Sara Kovačević (“Vasa Pavić”), koja je osvojila prvu nagradu, drugoplasirana je Mina Bošković (Gimnazija “Slobodan Škerović”), dok je treću nagradu osvojio Matija Bošković (Gimnazija “Slobodan Škerović”).

Učenicima će nagrade biti uručene 6. novembra u 19 časova u NB “Radosav Ljumović”, u sali “Marko Miljanov”, a tom prilikom đaci će čitati nagrađene radove.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply