Ministarstvo prosvjete: Učeniku koji je prijetio pištoljem odrediti vaspitne mjere

Ministarstvo prosvjete je sugerisalo upravi Srednje elektro-ekonomske škole u Bijelom Polju da momentalno, po pravilniku i zakonu, odredi vaspitne mjere prema učesnicima incidenta. To je saopšteno iz resora prosvjete povodom današnjeg slučaja u kojem je jedan od maturanata u dvorištu ove škole potezao svadbarski pištolj na druge učenike.

“Prema podacima koje smo dobili od uprave škole, incident se desio za vrijeme velikog odmora u prostoru koji dijele dvije škole – Gimnazija i SEEŠ, u kojem se pojavilo vozilo marke nissan za čijim je volanom bio jedan od učenika četvrtog razreda Srednje elektro-ekonomske škole. Po prijavi koleginice, zamjenik direktora ustanove se odmah pojavio među učenicima kako bi video o čemu se radi”, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Na osnovu izjava svjedoka učenika, do incidenta je, pojansili su iz Ministarstva, došlo nakon prepirke dva učenika četvrtog razreda.

“U određenom momentu jedan od učenika je u ruci imao nešto slično vatrenom oružju. U međuvremenu se učenik koji je upravljao automobilom udaljio iz školskog dvorišta, a tom prilikom i sam zamjenik jedva izbjegao kontakt sa vozilom učenika. Nakon pravovremenih aktivnosti koje je preduzela uprava škole, obaviještena je policija i ustanovljeni su počinioci prekršaja. Paralelno sa procesuiranjem pred ogranima reda, Ministarstvo prosvjete je sugerisalo upravi škole da momentalno, po pravilniku i zakonu, odredi vaspitne mjere prema učesnicima incidenta”, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvjete.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply