Krivična prijava protiv maturanta bjelopoljske škole

Foto: TVCG

Osnovno državno tužilaštvo u Bijelom Polju formiralo je predmet nakon što je Uprava policije podnijela krivičnu prijavu protiv učenika Srednje elektro-ekonomske škole A.S. zbog sumnje da je jutros potezao pištolj na okupljene učenike u dvorištu te škole.

Ta informacija potvrđena je Pobjedi iz bjelopoljskog ODT-a.

Danas su, prema informacijama iz ODT-a, saslušani i A.S, koji se sumnjiči da je izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti na štetu više lica, ali i oštećeni S.B. u ovom incidentu.

“Iz krivične prijave proizilazi da je A.S. u dvorišti Srednje elektro-ekonomske škole, nakon kraće rasprave, nasrnuo na učenika S.B., a drugi učenici su ih razdvojili da ne bi došlo do fizičkog kontakta. Zatim je otišao do svog vozila parkiranog u krugu škole i iz njega uzeo gasni pištolj marke blow, repetirao ga u pravcu više lica i mahao njime, a i uputio riječi prijetnje, što je kod prisutnih izazvalo osjećaj ugroženosti i straha. Nakon toga se udaljio u nepoznatom pravcu”, navodi se u predmetu ODT-a.

Iz Ministarstva prosvjete ranije je saopšteno da ih je Uprava škole informisala da se incident odvio za vrijeme velikog odmora u prostoru koji dijele dvije škole – Gimnazija i SEEŠ, u kojem se pojavilo vozilo marke Nissan za čijim je volanom bio jedan od učenika četvrtog razreda Srednje elektro-ekonomske škole.

“Po prijavi koleginice, zamjenik direktora ustanove se odmah pojavio među učenicima kako bi video o čemu se radi – saopštili su iz Ministarstva prosvjete.

Oni su sugerisali upravi Srednje elektro-ekonomske škole da momentalno, po Pravilniku i zakonu, odredi vaspitne mjere prema učesnicima incidenta.

Na osnovu izjava svjedoka-učenika, kažu da je do incidenta došlo nakon prepirke dva učenika četvrtog razreda.

“U određenom momentu jedan od učenika je u ruci imao nešto slično vatrenom oružju. U međuvremenu se učenik koji je upravljao automobilom udaljio iz školskog dvorišta, a tom prilikom i sam zamjenik jedva izbjegao kontakt sa vozilom učenika”, istakli su iz Ministarstva.

Izvor: Pobjeda

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply