Od danas prijave za novčanu pomoć podgoričkim đacima prvacima

Podgorički mališani koji su ove godine krenuli u prvi razred dobiće jednokratnu pomoć u iznosu od 50 eura, a roditelji/staratelji se mogu prijaviti od danas do 1. oktobra, elektronskim putem. Zahtjev mogu podnijeti i poštom ili lično na arhivi Glavnog grada.

“Novina koja će umnogome olakšati roditeljima proceduru prilikom podnošenja zahtjeva, jeste elektronski servis „ePrvaci“ pomoću kojeg je pojednostavljen cjelokupan postupak ostvarivanja ovog prava. Potrebno je da roditelja, odnosno staratelji popune prijavni formular i pošalju zahtjev putem elektronskog servisa https://epodgorica.me/eprvaci“, saopšteno je iz Glavnog grada.

Kako je ističe u saopštenju, Glavni grad Podgorica izdvojio je uvećana sredstva za tu namjenu u odnosu na prethodne godine.

Navode da je optimizacija postupka rezultat saradnje Glavnog grada sa Ministarstvom prosvjete, Ministarstvom unutrašnjih poslova i Ministarstvom javne uprave kroz koju je omogućeno da grad po službenoj dužnosti izvrši provjeru podataka umjesto da građani prilažu dokumentaciju kao dokaz za ostvarivanje prava u ovom postupku.

“Po okončanju javnog poziva građani će pravovremeno biti informisani o ishodu, a roditeljima/starateljima koji su ostvarili ovo pravo novčana sredstva će biti uplaćena na račun u banci”, naveli su iz Glavnog grada. Dodaju da je to dobar primjer i pokazatelj na koji način žele da prilagode i sve ostale usluge kako bi stvorili servisno orjentisanu administraciju po mjeri građana i privrede.

Javni poziv  za dodjelu sredstava je objavljen danas i trajaće  do 1. oktobra 2023. godine.

Pored mogućnosti elektronske prijave, popunjeni zahtjev obrazac  građani mogu predati i na arhivi Glavnog grada ili poslati poštom u zatvorenoj koverti (Njegoševa, 20.)

Za sve dodatne informacije zainteresovani se mogu obratiti na kontakt telefon 020/ 447-142 ili na e-mail adresu: [email protected].

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply