Završena akcija Podijelimo, jer zajedno možemo više, 807 mališana spremno dočekalo novu školsku godinu

Trinaesta po redu humanitarna akcija “Podijelimo, jer zajedno možemo više”, koju je Udruženje Roditelji realizovalo u partnerstvu sa Fondacijom “Čini dobro”, uspješno je završena. Tokom akcije je prikupljeno preko 10.500 eura, što je omogućilo da se čak 807 djece iz Crne Gore opremi školskim priborom i tako spremno dočeka novu školsku godinu.

Cilj akcije je da solidarnim pristupom onih koji su u mogućnosti i imaju volju, pruži podrška porodicama u krizi, odnosno porodicama kojima je potrebna podrška ove vrste. Udruženje Roditelji već godinama sprovodi akcije i različite programe opismenjavanja kako bi uticalo na smanjenje nejednakosti u obrazovanju među djecom različitog socijalnog statusa.

Sa zadovoljstvom ističemo da se broj djece koja dobijaju pribor u okviru ove akcije svake godine povećava, zahvaljujući  podršci brojnih saradnika i ljudi velikog srca. Ove godine, Udruženje Roditelji je uspjelo da obraduje toliko veliki broj mališana zahvaljući doprinosu i podršci prijatelja akcije, od kojih većina godinama prepoznaje važnost ove incijative, a to su Fondacija “Čini dobro” i kompanije: One, Amplitudo, Metropolis, Domain, Mahna Mahna, Alter Modus, We Are Ai, CKB, Montenegrostars hotel  group, Unija Smart Accounting, Status broker, Studio Piksel, Sektor Montenegro, MM HUB, Lazy bags by Lela, GoldBear Technologies i knjižara Tagor. Osim pravnih lica, akciji su se pridružili brojni pojedinci koji su željeli da opreme jedno ili više djece kupovinom pribora. Oni su na taj način postali dio divne zajednice solidarnosti koja zajedno čini svijet boljim mjestom za naše najmlađe sugrađane.

„Zabrinjava nas činjenica da značajno raste broj porodica koje nam se obraćaju za pomoć u opremanju djece za školu. Osim toga, tokom čitave godine porodicama je neophodna sveobuhvatna podrška kako bi uspjeli da svoju djecu obrazuju. Jako je važno da se mnogo veća pažnja i konkretne akcije usmjere ka obrazovanju djece iz ranjivih kategorija”, poručili su iz udruženja Roditelji.

Posebnu zahvalnosti dugujemo Fondaciji Čini dobro kojia je donirala 5.000 eura. Osim toga, Fondacija je omogućila i sistem za online donacije koji je bio aktivan od 1. do 31. avgusta, kroz koji je prikupljeno dodatnih 1.407,14 eura za kupovinu pribora.

Prikupljene donacije podijeljene su prvenstveno djeci koja su uključena u program podrške obrazovanju Udruženja Roditelji, Učionica Družionica, a koji je dio socijalnih servisa našeg udruženja koji su namijenjeni najugroženijima. Osim njih, porodice su uputili i centri za socijalni rad, a određeni broj porodica se direktno obratio udruženju Roditelji za ovu vrstu pomoći.

Osim porodica iz Podgorice, za pomoć u opremanu djece za školu obratile su se i porodice iz Bijelog Polja, Pljevalja, Kotora, Tivta, Bara i Danilovgrada, pa je i ove godine obezbijeđen pribor za školu za djecu i iz drugih crnogorskih opština.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply