Andrijevica uskoro dobija jaslice

U okviru vrtića u Andrijevici, koji radi pri Osnovnoj školi “Bajo Jojić”, uskoro bi trebalo da budu otvorene jaslice. Odluku o tome donijelo je Ministarstvo prosvjete, na osnovu zahtjeva roditelja iz te opštine koji do sada nijesu imali mogućnost da koriste ove usluge za djecu mlađu od tri godine.

Vrtić u Andrijevici, u okviru škole, pohađa oko 60 djece, a do sada kako kaže direktor OŠ “Bajo Jojić” Branko Kastratović, nijesu imali uslova da organizuju rad jaslične grupe.

Udruženje Roditelji je upiutilo Ministarstvu inicijativu roditelja, koji su nam se obratili. Pitali smo ih da li postoji mogućnost da se oformi i jaslena grupa, ako ne u školi onda u nekom alternativnom prostoru koji bi možda mogao da se pronađe u saradnji sa Upravom za katastar ili Opštinom.

Brzom reakcijom Ministarstva, uprava škole u Andrijevici obaviještena je već prošle sedmice da je razmotren zahtjev roditelja i da svi zainteresovani treba da se izjasne do danas da li bi njihovo dijete pohađalo jaslice. Nakon toga, kako je kazao  Kastratović, očekuju da će Ministarstvo izdvojiti novac za opremanje prostora.

“Do sada nijesmo imali jaslice zbog specifičnosti uslova koje treba obezbijediti za boravak djece mlađe od tri godine. Nakon ove odluke i spremnosti Ministarstva da nam pomogne, rado ćemo učiniti sve što je do nas da i djeca uzrasta od jedne do tri godine budu zbrinuta”, rekao je Kastratović.

Dodaje da u školi imaju prostoriju koju bi trebalo pregraditi u te svrhe, a nakon toga i obezbijediti potrebnu opremu i zaposliti kadar.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply