Međunarodni festival lutkarstva ove godine u šest gradova

Jubilarno deseto izdanje Međunarodnog festivala lutkarstva biće organizovano od 31. avgusta do 4. septembra u šest crnogorskih gradova.

Osim u Podgorici, gdje će mališani moći da uživaju u čarima jedinstvenog svijeta lutaka,u Velikoj sali KIC-a “Budo Tomović” i sali DODEST, pozorišne trupe će odigrati predstave i za mališane u Bijelom Polju, Rožajama, Andrijevici, Gusinju i Nikšiću.

Kako su podsjetili organizatori, kao i svake godine, ulaz na sve sadržaje Festivala biće slobodan, a publika će karte moći da preuzme sat vremena prije početka svake predstave. Rezervacije neće biti moguće.

Svečano otvaranje festivala zakazano je za četvrtak, 31. avgust, od 20 sati. Program će početi predstavom Zlatokosa, koju će izvesti Pozorište lutaka iz Mostara.

Ovogodišnji program Festivala okupiće šest glumačkih trupa iz pet zemalja, i to iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Albanije, Sjeverne Makedonije i Bugarske.

Festival se održava uz podršku Ministarstva kulture i medija, Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada Podgorica, te ostalih sponzora, donatora i prijatelja.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply