Koncert Dječijeg simfonijskog orkestra u nedjelju na Cetinju

Koncert Dječijeg simfonijskog orkestra biće održan u nedjelju, 2. jula u 20 časova na Ljetnjoj pozornici na Cetinju.

Učenici i učenice iz osnovnih i srednjih muzičkih škola Crne Gore, koji su članovi Dječijeg simfonijskog orkestra, izvodiće djela Bramsa, Dvoržaka, Bizea, Markeza. Ulaz je besplatan.

Koncert se organizuje u okviru Programa za razvoj socijalnih i emocionalnih kompetencija djece i mladih, kao i univerzalnih vrijednosti kao što su empatija, integritet, tolerancija, zahvalnost i timski rad. Program sprovodi Zavod za školstvo Crne Gore, uz podršku UNICEF-a.

Kako je saopšteno, uz podršku svojih nastavnika i muzičara Muzičkog centra Crne Gore,  mladi muzičari će promovisati univerzalne vrijednosti, kao i pravo djece i mladih na pristup kulturi i izražavanje kroz umjetnost.

“ Otud ViVum: vrijednosti i vrline u muzici, kao naziv ove važne i lijepe inicijative muzičkih škola u Crnoj Gori. Čast nam je što nam je za ovu posebnu priliku podršku pružio Mark Korović, eminentni dirigent koji nastupa na svjetski poznatim muzičkim pozornicama. Koncert Dječijeg simfonijskog orkestra podržali su: Ministarstvo prosvjete, Zavod za školstvo, Muzički centar Crne Gore, Prijestonica Cetinje i UNICEF”, navodi se u saopštenju.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply