Na repertoaru Kotorskog festivala pozorišta za djecu ove godine 16 predstava

Kotorski festival pozorišta za djecu, 31. po redu, biće održan od 2. do 12. jula u organizaciji Opštine Kotor – Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti.

Festival koji je međunarodnog karaktera, organizuje se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Crne Gore, a pod visokim pokroviteljstvom predsjednika države.

Kada je pozorišni program u pitanju, u planu je da bude odigrano 16 predstava, od kojih 11 u takmičarskom dijelu programa.

Nastupiće pozorišne trupe iz Izraela, Švedske, Španije, Italije, Sjeverne Makedonije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i iz Crne Gore.

Predstave su za svu djecu, uzrasta do 18 godina.

Glavni program Festivala će se, kako je planirano, najvećim dijelom odvijati na Ljetnjoj pozornici i u Kulturnom centru “Nikola Đurković”, dok su ostale lokacije: Pjaca od kina, Glavni gradski trg i zgrada Starog zatvora.

Pored pozorišnog programa, Festival će imati bogat prateći program u kojem su zastupljene sve umjetnosti, a čine ga edukativno-teorijski program, dječje scensko stvaralaštvo i likovni program.

Ove godine biće angažovano oko 300 volontera različitih uzrasta.

“Festival će biti otvoren na Ljetnjoj pozornici 2. jula u 21. 30, kada će biti izvedena predstava “Zamislite, djeco…” za koju scenario i režiju potpisuje Dejan Đonović. Naziv predstave koja je rađena u produkciji Kotorskog festivala pozorišta za djecu ujedno je i slogan ovogodišnjeg Festivala. Na svečanom otvaranju publici će se obratiti predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić koji će po tradiciji predati ključeve grada djeci i predsjednik Crne Gore Jakov Milatović koji je i visoki pokrovitelj Festivala. Dobrodošli u Kotor koji je od 2. do 12. jula najinspirativniji – obojen najvedrijim bojama, posebno miriše na nova znanja, kreativnost i igru i donosi najčistiju energiju – onu koja nas posebno pokreće u danima kada je grad u rukama najmlađih”, poručuju organizatori.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply