Igre bez granica za osnovce sa sjevera

Manifestacija U igri i znanju bez granice, koja je prošle godine privukla i oduševila na stotine osnovaca iz južnog i centralnog dijela Crne Gore, od danas do 8. juna seli se na sjever zemlje.

Učenici petih razreda iz Nikšića, Žabljaka, Plužina, Pljevalja, Bijelog Polja, Rožaja, Plava, Andrijevice, Gusinja, Kolašina i Mojkovca takmičiće se kroz pet edukativno – zabavnih igara.

Organizatori navode da će učesnici manifestacije pokušati da donesu medalje, priznanja, trofeje i nagrade svojim školama zahvaljujući brojnim partnerima, koji se prepoznali značaj ovog projekta za razvoj djece i sportskog duha – Pringles, Five G, Agencija za zaštitu životne sredine, Erste banka, Lovćen osiguranje, Zavod za udzbenike i nastavna sretstva, Fudbalski savez, kao i sve opštine čiji osnovci učestvuju u takmičenju. 

“Ukupno će učestvovati 21 škola, a cilj događaja je da djeca kroz uzbudljive i zabavne aktivnosti pokažu takmičarski duh, pripadnost školi i zajednici, te promocija zdravih stilova života i pružanje mogućnosti svoj djeci, bez dikriminacije, da učestvuju u sportsko-zabavnom konceptu. Cilj je i da se djeci ponudi novi sadržaj čime bi se oplemenilo njihovo školovanje”, saopštili su organizatori manifestacije.

Prošlogodišnji pobjednik je OŠ “Njegoš” sa Cetinja.

Sve informacije o projektu dostupne su na Instagram stranici @IgreBezGranicaCG.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply