U subotu fudbalski kup u Nikšiću za 320 osnovnoškolaca

Udruženje Roditelji organizuje u subotu, 3. juna u Nikšiću jedan od najvećih fudbalskih turnira u zemlji, za mališane osnovnoškolskog uzrasta. Kup je završna aktivnost projekta Uči i Igraj – Iste mogućnosti obrazovanja i sporta za svu djecu, koji je finansirala UEFA fondacija za djecu.

Kup će biti održan na stadionu Fudbalskog kluba Sutjeska u Nikšiću, a otvaranje je planirano za 14.30 časova, kada počinje takmičenje između osam osnovnih škola koje su učestvovale u projektu. Ukupno 320 dječaka i djevojčica će učestvovati na turniru čija poruka nije važnost pobjede već- Jednake mogućnosti obrazovanja i sporta za svu djecu. Cilj projekta je upravo promovisanje sporta i socijalizacije djece kroz dodatne vannastavne aktivnosti.

U prethodna četiri mjeseca, ukupno 1.120 djece iz osam osnovnih škola sa teritorije Nikšića besplatno su trenirala fudbal, dok je 320 đaka, koji nijesu savladali čitalačke i pisalačke sposobnosti, učestvovalo u dodatnim radionicama čitanja i pisanja. Posljednja aktivnost projekta je organizovanje fudbalskog kupa za djecu koja su pohađala treninge fudbala. Za svu djecu koja učestvuju u turniru obezbijeđeni su besplatni dresovi i patike.

Osim UEFA fondacije za djecu, koja finansira dio troškova organizacije turnira, partneri događaja su: Fudbalski savez Crne Gore, Opština Nikšić, EPCG, Kompanija Five Group i Fudbalski klub Sutjeska.

Kako bi događaj prošao u najboljem redu, projekat su podržali iz ZHMP Nikšić i Uprava policije. Sendviči su obezbijeđeni zahvaljujući saradnji sa NTC Logistic, a sladolede, kao i prethodne godine za sve učesnike donirala kompanija Ledo.

Aktivnosti tokom projekta su realizovane u saradnji sa Ministarstvom prosvjete.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply