U školskom dvorištu na Cetinju maturantu polomljen nos

Novi slučaj nasilja dogodio se danas i u dvorištu Srednje likovne škole „Petar Lubarda“ na Cetinju, kada je nekoliko osoba tokom školskog odmora napala dvojicu maturanata i pri tom jednom od njih nanijeli teške povrede.

Prema nezvaničnim informacijama portala Roditelji.me, napadači nijesu učenici te škole, a do sukoba je došlo u školskom dvorištu, koje inače koristi više obrazovnih ustanova – Gimnazija, Srednja likovna škola „Petar Lubarda“ i Srednja stručna škola.

Iz Uprave policije potvrđeno nam je da je danas oko 10.30 časova cetinjskom Odjeljenju bezbjednosti prijavljeno da je u dvorištu Srednje mješovite škole došlo do tuče između više lica.

„Policijski službenici su po izlasku na lice mjesta zatekli L.P. (18) i M.B. (18). M.B. je zadobio tešku tjelesnu povredu u vidu frakture nosa, dok drugo lice ima lakšu povredu. Drugi učesnici tuče nisu zatečeni, ali je policiji poznat njihov identitet“, kazali su iz policije.

O događaju je, kako dodaju, obaviješteno Osnovno državno tužilaštvo.

„Preduzimaju se mjere i radnje vezane za pronalaženje drugih učesnika tuče“, saopštili su iz Uprave policije.

Prema navodima majke jednog od napadnutih mladića, kojem je polomljen nos, sve se dogodilo tokom odmora, kada je sa drugom izašao u dvorište.

Fizičkom napadu prethodio je, kako je saznala od djeteta, jučerašnji verbalni sukob sa jednom učenicom u kojem, njen sin nije ni učestvovao.

„Djeca kažu da je , u želji da zaštiti sestru, brat učenice, koji nije u zemlji, poslao svoje prijatelje. Moj sin nije učestvovao u tome šta se juče dešavalo i danas je postao žrtva samo zato što je bio sa drugom koji je očigledno bio na meti napadača. Kao roditelj vjerujem da nadležni neće dozvoliti da se ovakve stvari dešavaju djeci, da će ispitati ovaj slučaj do kraja i preduzeti sve što je u njihovoj nadležnosti da ne prođu nekažnjeno oni koji su ovo učinili“, očekuje majka maturanta, inače skroz odličnog đaka cetinjske Likovne škole, primjernog vladanja, koji, kako kaže, ničim nije izazvao da mu se ovo desi.

Dječakova porodica živi u Nikšiću, pa su odmah po saznanju šta se desilo i sami kontaktirali ODT Cetinje. Zadovoljni su, kako kaže majka, dosadašnjom reakcijom nadležnih iz policije i Tužilaštva i nadaju se da će se konačno stati na put svakoj vrsti nasilja među djecom i mladima.

Iz uprave Srednje likovne škole „Petar Lubarda“ nijesu za sada željeli da komentarišu ovaj događaj, uz obrazloženje da kao ustanova moraju prvo dobiti zvanične informacije o tome.  

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply