Mladi reprezentativci posjetili nikšićke škole koje su uključene u projekat Uči i igraj

U okviru projekta Uči i Igraj – iste mogućnosti za obrazovanje i sport, koje udruženje Roditelji sprovodi ove godine u Nikšiću, mladi fudbalski reprezentativci Jovana Sarić, Andrea Janjušević i Dragan Grivić obišli su juče nekoliko osnovnih škola.

Tokom posjete nikšićkim školama “Braća Labudović”, “Braća Ribar” i “Luka Simonović”, oni su sa djecom zaigrali utakmicu, šireći ideju o jednakosti i dostupnosti fudbala dječacima i djevojčicama, odnosno svoj djeci bez obzira na razlike. Događaju su prisustvovali i predstavnici Opštine Nikšić, odnosno Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje – Milan Jovićević i Milovan Peković.

“Još jednom je fudbal dokazao snagu u socijalnoj integraciji djece. Posebnu radost kod djece donese mogućnost da zaigraju sa članovima reprezentacije, pokažu šta su učili na treninzima, fotografišu se. Ova aktivnost predstavlja dobar primjer rada na socijalizaciji“, kazala je koordinatorka projekta Tanja Ašanin.

Projekat Uči i igraj realizuje udruženje Roditelji uz finansijsku podršku UEFA fondacije za djecu, a u saradnji sa Fudbalskim Savezom Crne Gore i Opštinom Nikšić. Glavne aktivnosti projekta predstavljaju: radionice čitanja i pisanja, besplatne treninge fudbala i fudbalski kup, završni događaj koji predstavlja priliku da zaigraju djeca iz škola koje su učestvovale u programu i pošalju najvažniju poruku projekta, a to je da sva djeca u Crnoj Gori moraju imati iste mogućnosti za obrazovanje i sport.

Cilj projekta Uči i igraj je podrška u obrazovanju i socijalnoj integraciji kroz sport, u kom učesvtuje ukupno 1.120 djece iz ukupno osam osnovnih škola sa teritorije opštine Nikšić.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply