Dječija manifestacija Od Uskrsa do Vaskrsa počinje u nedjelju u Budvi

Manifestacija koja se u prethodnim godinama izdvojila kao jedna od najdražih i najzabavnijih za djecu iz Budve i najmlađe goste – Od Uskrsa do Vaskrsa ove godine se održava u periodu od 9. do 16. aprila na trgu ispred i unutar Starog grada.

Kako su naveli iz Turističke organizacije Budva, kako u tom gradu žive vjernici i pravoslavne i katoličke crkve, to daje jedinstvenu priliku i prostor da se u vremenskom periodu između dva Uskrsa organizuje manifestacija koja će slaviti ovaj veliki hrišćanski praznik i pokazati sinergičan život budvanskog stanovništva. Ujedno je prilika da se proljeće u Budvi uljepša bogatim sadržajem namijenjenim pretežno djeci, koja se praznicima najviše i raduju.

U saradnji sa brojnim predškolskim i školskim ustanovama, nevladinim organizacijama, plesnim društvima i kreativnim pojedincima kreiran je osmodnevni program koji je ove godine još bogatiji i zanimljiviji i koncipiran tako da zadovolji želje i kreativne potrebe djece svih uzrasta.  

U nedjelju, 9. aprila od 11 sati program počinje kreativnom radionicom Uskršnje jutro i nastupom crkvenog hora Sv. Jelena Štiljanović. Slijedi priredba vrtića Vini Pu, sjajna radionica Znanjem do trona u organizaciji Dino parka sa Zlatibora, podjela poklona i druženje sa maskotama. Za kraj programa na trgu ispred Starog grada prvog dana, KUC Stara Budva prirediće folklorni nastup, dok će djeca sve vrijeme biti u prilici da uživaju i u pratećim animacijama i face painting-u. U Starom gradu između crkava će u 14 sati biti izvedena baletska predstava Chipollino, baletske škole Princeza Ksenija iz Bara.

Narednih sedam dana će biti organizovane brojne priredbe, kreativne radionice, nastupi plesnih i gimnastičarnih klubova, animacije, predstave i koncerti, a detaljan PROGRAM nalazi se na sajtu Turističke organizacije opštine Budva.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply