Primoravao maloljetnu kćerku da se uda kako bi zaradio 30.000 eura?

Budvanska policija uhapsila je muškarca osumnjičenog za trgovinu ljudima. On je, kako su naveli iz Uprave policije, primoravao maloljetnu kćerku da se uda, kako bi dobio veću sumu novca.

“Uhapšen je I.B. koji je, kako se sumnja, krivično djelo trgovina ljudima počinio na štetu svoje maloljetne ćerke na način što je, zloupotrebom odnosa povjerenja i zavisnosti, vrbovanjem i dovođenjem u zabludu da će joj se život promijeniti nabolje, primoravao svoju maloljetnu ćerku na sklapanje braka sa nepoznatim licem u Njemačkoj. NJegov cilj je bio pribavljanja imovinske koristi u iznosu od 30.000 eura”, saopšteno je iz Uprave policije.

Takođe, sumnja se da je I.B. duži niz godina primoravao svoju djecu da prosjače po ulicama Podgorice i Budve. Sav novac koji bi sakupili prosjačenjem su, kako ističu iz policije, predavali svom ocu.

Protiv uhapšenog i njegove supruge je u prethodnom periodu podnijeto 13 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u porodici ili porodičnoj zajednici i ugrožavanja mentalnog zdravlja i spokojstva svoje maloljetne djece, jer ih nisu sprečavali u prosjačenju.

Izvor: Vijesti

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply