Učenici petog razreda OŠ “Vladika Danilo” učili da programiraju

Škola programiranja Coding Giants organizovala je besplatne časove za učenike petog razreda OŠ „Vladika Danilo“ iz Zete i omogućila im da se upoznaju i steknu osnovna znanja iz te oblasti.

“Činjenica je da jedan dio djece provodi jako puno vremena ispred računara, dok jedan dio njih nema tu mogućnost. Zato smo u školi Coding Giants odlučili da pružimo priliku djeci, organizujući besplatne časove, da se upoznaju sa programskim jezicima. Tako želimo da djecu koja „previše vremena“ provode pred ekranom zainteresujemo i motivišemo da to svoje vrijeme koriste na perspektivan i kreativan način, učeći da programiraju, dok djeci koja nemaju tu mogućnosti pružimo je. Naime, učenje programiranja sa sobom nosi mnogobrojne benefite, pored toga što utiče na maštu i kreativnost, utiče i na razvoj kognitivnih i organizacionih sposobnosti, razvija vještine rješavanja problema, unaprjeđuje emocionalnu inteligenciju itd. Zato su besplatni časovi programiranja u OŠ „ Vladika Danilo“ samo jedna u nizu aktivnosti koju smo organizovali za djecu školskog uzrasta”, rekla je koordinatorka škole Coding Giants Montenegro Arijana Vučinić Nikolić.

Škola programiranja Coding Giants u prethodnom periodu je organizovala jednodnevne kurseve programiranja za učenike OŠ „Sutjeska“ i OŠ „Radojica Perović“, ali i besplatne radionice, tokom januara i februara ove godine, koje je pohađalo oko 300 djece različitih uzrasta.

Pored toga, organizovani su i besplatni časovi programiranja za djecu iz dječijeg Doma Mladost u Bijeloj,  kao i za djecu u Igračkoteci i razvojnom centru NVU Roditelji.

Škola Coding Giants Montenegro stipendira, shodno Memorandumu o saradnji, petoro djece iz socijalno ugroženih porodica sa evidencije NVU Roditelji na kratkim kursevima programiranja.

Međunarodna škola programiranja Coding Giants u Crnoj Gori realizuje programe na osnovu franšize dobijene od Coding Giants iz Poljske. Škola je podržana od Mikrosofta, a  33 kursa sa više od 300 lekcija pažljivo su pripremljeni od strane specijalizovanih programera i prilagođeni uzrastu polaznika.  Vaše dijete možete prijaviti na semestralne kurseve. Više  informacija možete naći na linku www.codinggiants.me.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply