Do četvrtka prijave učenika IX razreda za besplatnu pripremu za eksterno testiranje

Učenici devetog razreda mogu se do četvrtka do 12 sati prijaviti za besplatnu pripremu za eksterno testiranje, koju će Udruženje nastavnika matematike organizovati i ove godine.

Uoči testiranja na završetku osnovne škole, besplatne radionice koje ovo Udruženje organizuje već treću godinu zaredom, do sada je pohađalo oko 1.500 učenika iz svih krajeva Crne Gore.  

Zainteresovani se mogu prijaviti do četvrtka, 30. marta, do 12 sati, tako što će na mail adresu Udruženja nastavnika matematike [email protected]  poslati sljedeće podatke:

– ime i prezime učenika,

– naziv škole koju učenik pohađa,

– mjesto odakle dolazi učenik,

– kontakt telefon (učenika ili roditelja),

– mail putem kojeg će učenik biti uključen na Teams platformu (ne školski mail).

Nakon završetka prijavljivanja i sređivanja pristiglih podataka, biće napravljene grupe, a potom poslata informacija svim učenicima o tačnom početku radionica, kao i odgovarajući linkovi.

“Pozivamo učenike devetog razreda da se kroz pet besplatnih online radionica dodatno pripreme za eksterno testiranje planirano za april 2023. godine. Radionice vode renomirani profesori matematike putem Teams platforme u organizaciji Udruženja nastavnika matematike Crne Gore (UNMCG). Radionice sadrže prezentacije sa zadacima, formulama, pravilima i definicijama i kroz njih možete ponoviti matematičke sadržaje koji su dio eksternog testa”, naveli sui oz UNMCG u pozivu upućenom budućim srednjoškolcima.

Podsjetili su da se u okviru časopisa Dijagonala, koji izdaje UNMCG i distribuira ga besplatno bibliotekama svih osnovnih škola u Crnoj Gori, takođe mogu naći zadaci za vježbanje iz gradiva VI, VII, VIII i IX razreda.

“Ovaj časopis izlazi četiri puta godišnje, a do sada smo izdali 19 brojeva i sve ih možete naći u vašoj biblioteci, ali i u knjižarama”, naveli su iz Udruženja nastavnika matematike Crne Gore.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply