Vikend u Gradskom pozorištu

Predstava sa Dramske scene za djecu “20000 milja pod morem”, koju je po tekstu Jasmine Fulurije režirao Marko Čeh, biće izvedena u subotu u 12 sati u Velikoj sali Kulturno – informativnog centra “Budo Tomović”. Dan kasnije, u nedjelju, na repertoaru je predstava “Ljepotica i zvijer”.

U predstavi “20.000 milja pod more” igraju Željko Radunović, Božidar Zuber, Una Lučić i Dijana Dragojević.

“Ono što je nekada bila naučna fantastika Žila Verna, danas je uveliko realnost pa se u ovoj dramatizaciji bavimo još uvijek neotkrivenim tajnama mora ali i emocijom, a ne toliko fantastikom. Dramatizacija Jasmine Fulurije je u funkciji vizuelnih riješenja mladog slovenačkog reditelja Marka Čeha. Ta vizuelnost ne proizilazi iz visoke tehnologije nego pripada domišljanjima koja su dio čistog teatarskog jezika Jasmine Fulurije”, poručuju iz Gradskog pozorišta.

,,Ljepotica i zvijer”, predstava u režiji Teatra mladih po tekstu Igora Bojovića, biće izvedena u nedjelju, 26. marta sa početkom u 12 časova u Velikoj sali Kulturno-informativnog centra “Budo Tomović”.

U predstavi igraju: Marija Labudović, Vule Marković i Branko Ilić.

Predstava “Ljepotica i zvijer” u kombinaciji maske, glumačke igre i sjenki, na duhovit način priča poznatu bajku o ljubavi koja se rađa između Najljepše Međ Najljepšim i Zvijerske Zvijeri. Kako je Zvijer zapravo razmaženi princ na koga je bačena kletva, to stvara niz komičnih situacija, u kojima učestvuje i dvorska luda Skakutalo…

Karte su dostupne putem mobilne aplikacije Gradskog pozorišta, kao i na biletarnici KIC-a ,,Budo Tomović’’. Radno vrijeme biletarnice: radnim danima od 09h do 20h I vikendom 2h prije izvođenja.

Kontakt telefon: 020 664 237

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply