Dječak proveo sat i po u zaključanom vozilu, policija i vatrogasci ga spasili

Foto: Vijesti iz Bijelog Polja

Dijete starosti četiri godine juče je spašeno iz zaključanog automobila u Bijelom Polju, intervencijom policije i vatrogasaca. Prema pisanju FB stranice Vijesti iz Bijelog Polja, oko 12 časova u Ulici Tomaša Žižića građani su primijetili uplakano dijete u automobilu marke golf 3.

Dječak je bio u zaključanom automobilu, i kako se navodi u objavi, umalo nije dehidriralo. Kako su naveli, brzom reakcijom službenika policije i vatrogasne službe, spašen je razbijanjem bočnog stakla.

Neki od građana koji su prisustvovali jučerašnjim scenama u Bijelom Polju naveli su u komentarima ispod objave da su riziku da dijete dehidrira doprinijele i nadležne službe, koje se, kako tvrde, nijesu u početku snašle, pa je cijela akcija spašavanja trajala mnogo duže nego što bi smjela.

“Dijete umalo nije dehidriralo zbog policije i njihovog odugovlačenja da se razbije staklo. Dijete je već bilo sat vremena u autu i građani su već mnogo puta pokušavali da otvore vrata ili prozor. Nakon toga je došla policija, bezuspješno pokušavajući isto što i par ljudi do tada, pri tome ne dozvoljavajući nikom da polomi staklo. Tu je prošlo više od pola sata, dok nije konačno došla vatrogasna i slomila prozor”, navodi jedan od očevidaca.

Dijete je, kako opisuje, bilo vidno uznemireno, jer je steklo utisak da mu neće biti pomoći i pored tolikog broja ljudi.

“Opasne zamjerke policiji kojoj je stotinu puta rečeno da je dijete preko sat vremena bilo u vozilu, a nakon njihovog dolaska još duže od pola sata i da mora što prije da se odatle izvuče. Dijete je na sebi imalo dva džempera i majicu i bilo u skoro skroz zatvorenom autu mnogo vremena. Uspjeli su pojedini da vrlo malo otvore dva prozora, što je pri današnjoj temperaturi bilo skoro beznačajno. Prava je sreća što dijete nije dehidriralo, iako smo svi mi prisutni vidjeli da je konstantno znojavo, a o strahu i naknadnom ophođenju prema njemu ne bih da pišem”, naveo je ovaj građanin u komentarima ispod objave o spašavanju dječaka.

Foto: Vijesti iz Bijelog Polja

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply