U subotu Sunčane Igrarije: Puzijada, edukativne i zabavne aktivnosti, proljećni maskenbal

U subotu će, u prodgoričkom šoping molu BIG FASHION, biti organizovano deseto izdanje razigrane dječije manifestacije Sunčane Igrarije. Tokom cjelodnevnog programa smjenjivaće se takmičarski, kreativno-edukativni i zabavni sadržaji jer je organizator, agencija Memento, u saradnji sa učesnicima i saradnicima, i ovog puta pripremio bogat i zanimljiv program za mališane svih uzrasta.

U okviru programa biće organizovano i 17. izdanje Sunčane Pampers puzijade, najpopularnijeg takmičenja za bebe. U puzanju će se i ovog puta nadmetati 90 beba.

Takmičari će se takmičiti u grupama, u zavisnosti od uzrasta, a trke će biti organizovane u dva termina, od 10.30 i od 17.30 sati.

“Roditelji su i ovog puta pokazali ogromno interesovanje pa su sva takmičarska mjesta popunjena u utorak, za nepunih sat vremena. Pravila takmičenja nismo mijenjali: bebe će se nadmetati u puzanju na stazi dugoj tri metra. Sponzor takmičenja, Pampers, pripremio je poklone za sve učesnike, a mi smo pripremili diplome i zahvalnice za učešće. Aktuelni record puzijade iznosi 4 sekunde i 16 stotinki, a postavio ga je Bogdan Iković iz Podgorice, na puzijadi održanoj u septembru 2017. godine. Vidjećemo da li će neka od prijavljenih beba taj rekord oboriti u subotu“, kazala je Danijela Knežević iz agencije Memento.

Nakon prvog dijela puzijade, u 12 sati, na programu su Erste Sportske Razigrarije sa dječijim animatorom Žarkom Stanišićem, popularnim Žapcem, u toku kojih će se mališani oprobati u raznim igrama i vježbati koncentraciju, pamćenje I koordinaciju pokreta.

„Sportske Razigrarije su jedan od najzabavnijih segmenata programa Sunčanih igrarija. Mališani se uvijek sjajno provedu jer Žarko za njih pripremi zabavne i veoma korisne igre i aktivnosti u kojima rado učestvuju, zajedno sa roditeljima“, objašnjava Knežević.

U toku manifestacije biće organizovane i kreativno-edukativne radionice Botanic Kids zona, Rasti zdravo uz Omegu-3 i Eduko, a u okviru sajamskog dijela manifestacije predstaviće se: Baby Spa Podgorica, Sand Welt, Angie&Me, Dada&Rocco, Dr Pavlović, Zewa, Kidspace, Ecoegg, Gravier, Centifolia, Twistshake, Dr. Brado, ColaCao&Nocilla, Mortimer English Club, Möller’s Crna Gora i Eduko program (Malac Genijalac).

Nakon drugog dijela takmičenja u puzanju, od 18.30 sati, mališani će uživati u polusatnom plesnom zabavnom programu koji će prirediti mališani iz PPU Naše malo kraljevstvo I plesnog kluba Art Viva Dance Podgorica.

Na kraju programa proljećnog izdanja Igrarija, od 19 sati, biće organizovan tematski maskenbal Rascvjetana Maskarada.

“Tema maskenbala je Radujmo se proljeću, a učestvovaće oko 50 djece. O najboljim maskama odlučivaće petočlani žiri koji će činiti predstavnice Kulturnog centra Čigralište, Martina Vujisić i Aleksandra Vujisić, i predstavnice Nevladinog udruženja Naša djeca, Danijela Nikolić, Katarina Nikolić i Đurđa Borović. Žiri će proglasiti najbolje u kategorijama: najoriginalnija maska, najkreativnija maska, najveselija maska, najmlađi učesnik ili učesnica, a biće dodijeljena i specijalna nagrada žirija maski koja na njih ostavi poseban utisak tokom programa. Tokom maskenbala djecu će zabavljati animatori Rent a party, a nagrade su obezbijedile kompanije S Press+ i Dada& Rocco“, objašnjava Knežević.

Informacije o programu i učesnicima Sunčanih Igrarija dostupne su Instagram profilu Dan Sunca.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply