Za bebe rođene u Podgorici ove godine po 100 eura i poklon paket

Sekretarijat za socijalno staranje Glavnog grada, uz tradicionalni poklon bebi paketić, obezbijedio je i sredstva za novčanu nadoknadu u iznosu 100 eura za bebe rođene tokom 2023. godine.

Za poklon paketiće Budžetom za 2023. godinu izdvojeno je 100.000 eura, dok je dodatnih 250.000 eura opredijeljeno za novčanu nadoknadu.

Kako je saopšteno iz Glavnog grada, ovo pravo se ostvaruje podnošenjem zahtjeva Sekretarijatu za socijalno staranje, koji može podnijeti jedan od roditelja, usvojilac, staralac, hranitelj, odnosno lice kome je dijete povjereno na njegu.

“Pored ispravno popunjenog obrasca potrebno je priložiti kopiju lične karte, dokaz o upisu novorođenog djeteta u matičnu knjigu rođenih i dokaz o prebivalištu i kopiju žiro računa jednog od roditelja. Dokumentacija se dostavlja direktno nadležnom Sekretarijatu u Ulici Vuka Karadžića 16, a dodatne informacije mogu se dobiti na broj: 067 709 570”, navodi se u saopštenju.

Podsjetili su da je poklon paket za novorođenčad moguće, uz lični dokument, preuzeti u Ulici 4. jula bb (Kids Land Megastore), svakog radnog dana od 9 do 21 h.

Paket sadrži tri paketa pelena za bebe, bebi šampon i kupku, rukavice za novorođenče, kao i flašice za bebe, dva pakovanja krema, tri pakovanja vlažnih maramica, peškir sa kapuljačom, varalicu (cuclu), glodalicu, tetra pelene, čarapice, zvečku, kao i staklenu flašicu (240ml).

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply