Igračkoteka i Razvojni centar nastavljaju sa kreativno – edukativnim radionicama

Igračkoteka i Razvojni centar Podgorica, udruženja Roditelji, nakon kraće pauze nastavljaju sa organizacijom besplatnih radionica za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta. Mališani će ove sedmice, na zabavan način, kroz igru, imati priliku da se upoznaju sa pojmom osjećanja/emocija, a biće to podsticaj za njihov socio- emocionalni razvoj.

Radionica će biti održana u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra u Ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e -mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar. 

U srijedu 18. januara sa početkom u 19h biće održana psihološka radionica pod nazivom Sva moja osjećanja, koja je namijenjena djeci uzrasta od 4 do 6 godina.

Govorno – jezički i socio – emocionalni razvoj djeteta međusobno su povezani i neodvojivi aspekti razvoja svakog djeteta. Usvajanjem novih riječi, imenovanjem i prepoznavanjem emocija, svako dijete dobija važan alat da uobliči svoje, do tada neverbalno, iskustvo emocija. Kada učimo djecu da prepoznaju i na adekvatan način ispoljavaju svoje emocije, tada doprinosimo njihovom emocionalnom zdravlju, sreći i uspjehu. Prema tome, cilj radionice je da na zabavan način, kroz igru, kreativnost i diskusiju podstakne razvoj socio- emocionalnih kompetencija kod djece. U energičnom i stimulativnom okruženju, mališani će imati priliku da se upoznaju sa pojmom osjećanja/emocija, imenuju i prepoznaju osnovna osjećanja sreće, tuge, ljutnje, straha, gađenja i iznenađenja, te vizuelno predstave svoja osjećanja i njihov uticaj na druge.

Radionicu vodi psihološkinja mr Aleksandra Vujović.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply