Ispunjeno čak 436 novogodišnjih želja

Udruženje Roditelji je uspješno završilo humanitarnu akciju Budi nečiji Djed Mraz, koja je u toku decembra realizovana s ciljem da djeca iz socijalno ugroženih porodica dobiju poklon za novogodišnje praznike. Tokom akcije prikupljeno je i uručeno čak 436 novogodišnjih poklona.

Pisma Djeda Mrazu djece koja su uključena u program podrške obrazovanju – Učionica Družionica, ali i ostale djece koja žive u siromaštvu a na evidenciji su udruženja Roditelji, objavljivana su na Instagram profilu Učionice Družionice. Veoma brzo, svaka želja je našla svog Djeda Mraza, odnosno humane pojedince iz Crne Gore ali i inostranstva koji su poklone kupili, donijeli ih ili dostavili u prostorije Udruženja i tako obradovali djecu.

“To su, zaista, bile skromne želje: omiljena igračka, patike, slatkiši, ali nerijetko i hrana ili sredstva za higijenu. Uvijek akcija budi dvostruka osjećanja: sreće, jer donesemo radost mnogim mališanima, ali i tuge kada vidimo da priželjkuju osnovne stvari koje se podrazumijevaju da moraju biti dostupne svoj djeci”, kazala je Tanja Ašanin iz udruženja Roditelji.

Novogodišnji pokloni su osim u Podgoricu, stigli i do mališana u Nikšiću, Bijelom Polju, Mojkovcu, Beranama, Herceg Novom. Akciju je podržao veliki broj pojedinaca, kompanija i institucija, i time omogućili da sve objavljene želje djece budu ostvarene.

“Međutim, postoje želje koje humani ljudi ne mogu ostvariti – da i djeca iz socijalno ugroženih porodica imaju pribor za školu, patike, užinu, da mogu ići na ekskurzije, trenirati sport, da se spriječe maloljetnički brakovi, zaustavi diskriminacija.  Zato pozivamo institucije da prepoznaju brojne probleme djece koja žive u siromaštvu, a njihovo rješavanje postane prioritet, jer je u pitanju najranjivija kategorija djece’’, apel je udruženja Roditelji.   

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply